Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023: βγείτε συνολικά κερδισμένοι με τη βοήθεια των ειδικών

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ολιστική εξυπηρέτηση και καθοδήγηση, με επιπλέον προνόμια στους ωφελούμενους του Προγράμματος.

Όλοι γνωρίζουμε πλέον στη χώρα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και πολλοί εξ ημών είτε έχουμε οι ίδιοι, είτε κάποιοι του στενού μας κύκλου, κάνει χρήση αυτού του επιδοτούμενου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων που ξεκίνησε το 2011.

Θυμίζουμε ότι στόχος του είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών, μέσω αναβαθμίσεων, όπως είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, η θερμομόνωση, ο ηλιακός θερμοσίφωνας κ.ά.

Από τότε έχουν ολοκληρωθεί τέσσερεις εκδόσεις: το πρώτο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον I, 2011-2013» η επιτυχία του οποίου οδήγησε στην επέκταση του προγράμματος, το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II, 2018-2020» με νέες κατηγορίες επιλέξιμων ενεργειακών αναβαθμίσεων, το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ, 2020-2021» με νέα μέτρα για την ενεργειακή αυτονομία των κτηρίων και το ακόμα πιο διευρυμένο «Εξοικονομώ 2021».

Τα μέχρι τώρα ολοκληρωμένα προγράμματα έχουν οδηγήσει στην αναβάθμιση περισσοτέρων από 120 χιλιάδες κατοικίες, με πολλαπλά οφέλη τόσο των πολιτών, όσο και της χώρας, της οικονομίας (νέα ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο) και φυσικά του περιβάλλοντος. Η μείωση της ενεργειακής τους απόδοσης (και συνεπακόλουθης κατανάλωσης) σημαίνει μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος για ένα πιο «πράσινο» αύριο.

Η δημοφιλία του προγράμματος δημιούργησε πέρσι την 5η έκδοσή του, το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023, πιστό στη φιλοσοφία και λογική της πράσινης ανάπτυξης και μετάβασης της ελληνικής οικονομίας σε μία αλλαγή κουλτούρας και συνθήκης που θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Σε αυτό το φιλόδοξο και αισιόδοξο σενάριο δράσης, που βάζει στην κορυφή της ατζέντας την προστασία του περιβάλλοντος, βρίσκεται και η Εθνική Τράπεζα που συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ από την έναρξή του.

Η στήριξη της πράσινης ανάπτυξης άλλωστε αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Εθνικής Τράπεζας που εμπράκτως και διαχρονικά υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Εθνική Τράπεζα και Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023

Συνεπής στο ραντεβού της και φέτος η Εθνική Τράπεζα είναι παρούσα για τους ωφελούμενους του Προγράμματος, προσφέροντάς τους μία ολιστική υποστήριξη και καθοδήγηση, με μία σειρά επιπλέον προνομίων για την άμεση και πλήρη κάλυψη λοιπών επισκευαστικών και άλλων αναγκών που πιθανόν να προκύψουν.

Αν είστε λοιπόν ωφελούμενοι του Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023, αν επιλέξετε την Εθνική Τράπεζα για τη συμμετοχή σας ή/και τη χρηματοδότησή σας, θα επωφεληθείτε όχι μόνο από την επιχορήγηση ή/και τη χρηματοδότηση με 100% επιδότηση επιτοκίου μέσω του Προγράμματος, αλλά και επιπλέον από  προνομιακό επιτόκιο και μηδενικά έξοδα:

α) για Προσωπικό Δάνειο Εξπρές ή/και

β) για επισκευαστικό Δάνειο Εστία Ανακαίνιση χωρίς εξασφαλίσεις,

με σκοπό να καλύψετε εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας/κτηρίου σας και άλλες ανάγκες που τυχόν δεν υπάγονται στις επιλέξιμες δαπάνες του Προγράμματος.

Αν επιλέξετε την Εθνική Τράπεζα θα μπορείτε να απολαμβάνετε υποστήριξη από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας, εύκολα και γρήγορα με υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ η προηγούμενη εμπειρία της από τα προγράμματα που έχουν προηγηθεί εγγυάται την άρτια τεχνογνωσία των ανθρώπων της.

Επιπροσθέτως, η Εθνική Τράπεζα έχει συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία με υπηρεσίες one stop shop, διαθέτοντας το σύνολο των επαγγελματιών που απαιτεί η διαδικασία (δίκτυο ενεργειακών επιθεωρητών, τεχνικών συμβούλων, κατασκευαστών, προμηθευτών κ.λπ.).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο nbg.gr και στο 210 6905200 (εξειδικευμένος συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας για το Πρόγραμμα).

Σχετικά με το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023

Το 2023 συγχρηματοδοτήθηκε για ακόμη μία φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση το Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023. Ο προϋπολογισμός του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023 κυμαίνεται στα €532 εκατ., ενώ περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών τόσο με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων, όσο και μέσω της πρόβλεψης χωριστού προϋπολογισμού ειδικά για αυτά.

Το Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023 προσφέρει κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και κτηρίων, με κύριους στόχους τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την επίτευξη οικονομικού οφέλους για το σύνολο της κοινωνίας.

Οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης που επιδοτούνται μέσω του Προγράμματος αφορούν:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης και αερισμού
  • Τοποθέτηση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης
  • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης / ψύξης
  • Εγκατάσταση συστήματος παροχής ζεστού νερού με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
  • Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας «smart home»)

Το Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023 υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU

exoikonomo2023.gov.gr

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.