Mε Renault 4 και Dacia Bigster οι Γάλλοι στο Παρίσι

Δύο νέα SUV με πολύ διαφορετική προσωπικότητα θα αποτελέσουν το επίκεντρο της παρουσίας της γαλλικής φίρμας στη διεθνή έκθεση του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο

Δύο σημαντικές πρεμιέρα ετοιμάζει ο όμιλος Renault για την γαλλική έκθεση όπου σύμφωνα με τις συστάσεις θα συμμετάσχει με επτά παγκόσμιες πρεμιέρες και δύο concept cars.

Αν και προς το παρόν η γαλλική φίρμα δεν έχει παρουσιάσει αναλυτικά το ρόστερ της για τη γαλλική έκθεση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επίκεντρο της παρουσίας της Renault στη διοργάνωση θα αποτελέσει το ηλεκτρικό Renault 4 ως έκδοση παραγωγής.

Η γαλλική φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει ένα ομώνυμο πρωτότυπο στην προηγούμενη έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις ήταν κατά 80% πιστό στην τελική έκδοση παραγωγής.

Όπως και το 5, το 4 θα αξιοποιήσει την αρχιτεκτονική AmpR αλλά και μια ένα μείγμα νοσταλγικών στοιχείων σε μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή από το ομώνυμο μοντέλο που μεσουρανούσε στην γκάμα της γαλλικής φίρμας για πολλά χρόνια. Την χρηστική χροιά που είχε το Quatrelle στο παρελθόν θα αναλάβει να δώσει πλέον ένα SUV αμάξωμα με ενδιαφέρουσες μεταρετρό πινελιές ενω δεδομένα το νέο μοντέλο θα έχει πολλά κοινά τεχνολογικά στοιχεία με το Renault 5.

Η δεύτερη σημαντική πρεμιέρα του ομίλου αναμένεται να πάρει την μορφή του Dacia Bigster επίσης ως έκδοσης παραγωγής, ενός μεγαλύτερου SUV που θα αποτελέσει την επόμενη προσθήκη στην γκάμα της φίρμας και το οποίο επίσης έχουμε δει με την μορφή concept car.

Επιπλέον δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της Alpine με αιχμή του δόρατος το A290, την hot-hatch παραλλαγή του R5 αλλά και ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο αποκαλεί προς το παρόν ως «Dream Garage Vehicle».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.