Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε κρίσιμη κατάσταση μαραθωνοδρόμος – Την έκαψε ο σύντροφός της

Με εγκαύματα σε όλο της το σώμα και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται αθλήτρια των Ολυμπιακών, στο άθλημα του Μαραθωνίου, από την Ουγκάντα - Της έβαλε φωτιά ο σύντροφό της

Στιγμές αγωνίας για τη 33χρονη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων Ρεβέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα της Αφρικής, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH) της Κένυας με εγκαύματα σ’ όλο της το σώμα. Η κατάστασή της κρίνεται κρίσιμη.

Επίθεση από το σύντροφό της

Σύμφωνα με την αστυνομία η Τσεπτεγκέι – που πήρε μέρος στον μαραθώνιο των Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι – δέχθηκε εμπρηστική επίθεση από τον σύντροφό της, ο οποίος «αγόρασε βενζίνη και την περιέλουσε μετά από καυγά»

Το εγκληματικό περιστατικό έλαβε χώρα στην κομητεία Τρανς-Νζόια όπου η αθλήτρια προπονείται.

Με εγκαύματα και ο ύποπτος ως δράστης

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας, βασικός ύποπτος για την πρόκληση των εκτεταμένων εγκαυμάτων της είναι ο σύντροφός της, Νίκσον Ντιέμα, από την Κένυα. Ο φερόμενος ως δράστης υπέστη επίσης εγκαύματα και νοσηλεύεται στην πόλη Eldoret.

Ο υπ αριθμός ένα ύποπτος παραμένει στο στόχαστρο των Αρχών παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος φέρει εγκαύματα από την επίθεση.

Η ομοσπονδία Αθλητισμού της Ουγκάντας, αναφέρει τα εξής: «Με λύπη ανακοινώνουμε ότι η αθλήτριά μας Ρεβέκα Τσεπτεγκέι (Rebecca Cheptegei), η οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Moi Teaching and Referral Hospital στο Eldoret, ύστερα από περιστατικό που περιλαμβάνει τον Κενυάτη φίλο της».
Οι γονείς της 33χρονης δήλωσαν ότι το ζευγάρι τσακωνόταν για το ακίνητο που αγόρασε η Cheptegei για να βρίσκεται κοντά στα πολλά αθλητικά προπονητικά κέντρα της κομητείας Trans Nzoia της Κένυας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.