Καιρός: Καλοκαίρι ξανά – Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία, πόσο θα κρατήσει

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία - Πού θα υπάρχει αστάθεια σήμερα - Νέα κακοκαιρία έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη, τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών δίνει τη θέση της ξανά στο καλοκαίρι, με την ηλιοφάνεια και την άνοδο της θερμοκρασίας να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Αστάθεια θα υπάρχει κυρίως το απόγευμα στη δυτική και νότια Ελλάδα, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναφέρει στην πρόβλεψή του στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο υδράργυρος ανεβαίνει και φτάνει στους 34 βαθμούς, λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική καλός ο καιρός με τη θερμοκρασία στους 33-34 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα βροχών προς το βράδυ, χωρίς ωστόσο τα φαινόμενα να προβληματίζουν. Ο υδράργυρος στους 33-34 βαθμούς.

Νέα κακοκαιρία

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει καλός, με αστάθεια κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές. Πέμπτη και Παρασκευή η αστάθεια θα περιοριστεί.

Το Σαββατοκύριακο μία νέα διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη έρχεται και με τα μέτωπα κακοκαιρίας που θα τη συνοδεύουν θα επηρεάσει και τη χώρα μας, αναφέρει ο μετεωρολόγος. Βροχές και καταιγίδες θα υπάρχουν κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τόσο η διάρκεια όσο και η δυναμική της κακοκαιρίας θα ξεκαθαριστούν τις επόμενες μέρες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.