Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Δήμαρχο Χανίων

Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής κυβέρνησης, με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή των Χανίων και τη δημιουργία νέων μαρίνων.

Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων, όπου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης υποδέχθηκε τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανο Γκίκα.

Στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Υφυπουργού, τονίζοντας τη σημασία της συνάντησης για τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε εδώ στο Δημαρχείο Χανίων τον κ. Γκίκα, του οποίου οι γνώσεις και η διάθεση να συνδράμει στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου Χανίων, αποτυπώθηκαν στη συζήτηση», δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της δημιουργίας ενός δικτύου μαρίνων που θα ενισχύσει τον θαλάσσιο τουρισμό στην περιοχή. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία αυτού του σχεδιασμού, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την άμεση υλοποίησή του.

Δέσμευση του Υφυπουργού για υποστήριξη και συνεργασία

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για τη θερμή υποδοχή και τη δημιουργική συζήτηση που είχαν. Αναφέρθηκε στα ζητήματα που συζητήθηκαν, εστιάζοντας στη σημασία της ανάπτυξης των θαλάσσιων υποδομών και του τουρισμού στο νησί. «Θα είμαι αρωγός στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μου σε ό,τι αφορά τα προγράμματα για την περαιτέρω ανάπτυξη των θαλάσσιων υποδομών στο νησί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε σε θέματα διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος στον Νομό Χανίων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των τοπικών και κεντρικών αρχών.

Σχέδια για τη μαρίνα στη Νέα Χώρα και τα προβλήματα υποστελέχωσης

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης, παρουσίασε στον Υφυπουργό τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ταμείο, δίνοντας έμφαση στο ζήτημα της υποστελέχωσης που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας νέας μαρίνας στην περιοχή της Νέας Χώρας, ένα έργο που, όπως σημείωσε, θα δώσει ώθηση στον τοπικό τουρισμό και την οικονομία.

Ο Υφυπουργός χαιρέτισε την πρόταση για τη μαρίνα, χαρακτηρίζοντάς την ως ιδιαίτερα ελκυστική και εκτιμώντας ότι θα προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές.

Επόμενα βήματα και προοπτικές

Η συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων σηματοδοτεί την αρχή μιας εντατικής συνεργασίας για την υλοποίηση των σχεδίων που θα βελτιώσουν τις θαλάσσιες υποδομές και θα προωθήσουν τον θαλάσσιο τουρισμό. Η Δημοτική Αρχή Χανίων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς προς αυτή την κατεύθυνση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία των κατοίκων της περιοχής.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της περιοχής, καθώς οι σχεδιασμοί που συζητήθηκαν, αν υλοποιηθούν, αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των Χανίων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.