Ούτε 40 ημέρες εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Παύλος Πολάκης. Η «εξορία» του, που αποφασίστηκε στις 26 Ιουλίου, έληξε και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, πως ο βουλευτής Χανιών επανεντάσσεται στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» ανέφερε η επιστολή που έφτασε στο γραφείο του κ. Τασούλα με την υπογραφή του Νίκου Παππά.

Γιατί είχε διαγραφεί ο Παύλος Πολάκης

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Παύλος Πολάκης είχε τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη φραστική επίθεσή του σε μετακλητή συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Η εκ των υστέρων διαγραφείσα βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, είχε αντιδράσει εντόνως από τα έδρανα ξεσπώντας μάλιστα σε κλάματα, με αποτέλεσμα να επισπευσθούν οι διαδικασίες και ο Πολάκης να τεθεί, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, εκτός λίστας βουλευτών του κόμματος.

Ύστερα από τις εξελίξεις με την Αθηνά Λινού και τη δική της διαγραφή, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε την απόφαση να επαναφέρει τον Σφακιανό βουλευτή στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρότι ο ίδιος στο ενδιάμεσο τον αμφισβήτησε ανοικτά, κάνοντας λόγο για ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στην Κουμουνδούρου.

Η κίνηση τακτικής του Στέφανου Κασσελάκη έρχεται λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο Παύλος Πολάκης θα ήταν παρών.

Η επιστολή όπως απεστάλη στον πρόεδρο της Βουλής