Ο Παύλος Πολάκης δεν αντιμετώπισε στωικά την απόφαση επανένταξής του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως πέρασε στην αντεπίθεση, διατήρησε τους υψηλούς τόνους και με βιτριολικό τρόπο σχολίασε τον τρόπο που ο Στέφανος Κασσελάκης ήρε την «εξοστρακισμό» του πριν καν συμπληρωθούν 40 ημέρες.

«Θεωρώ ότι δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση από τον Νίκο Παππά ένα λεπτό πριν» αποκρίθηκε δηκτικά ο βουλευτής Χανίων για την επιστολή της ηγεσίας της παράταξης προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Επέμεινε μάλιστα ο κ. Πολάκης πως «ό,τι έχω πει ισχύει», διευκρινίζοντας πως «η επιστροφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο δεν έφυγα ποτέ, με την τυπική επανένταξή μου δηλαδή, δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πρόβλημα το πολιτικό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως συμπλήρωσε σχετικώς η οπισθοχώρηση αυτή του Στ. Κασσελάκη δεν πρόκειται να μεταβάλλει τη γνώμη του για «την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή, δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο η οποία θα ρίξει το επιτελικό κράτος και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ακόμη ότι με αυτήν την κίνηση «κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν τότε χωρίς καμία ενημέρωση, πιστεύοντας ότι είναι μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου». Τούτο συνέβη επειδή στο τέλος της ημέρας «ο λαός δεν διέγραψε» και ταυτόχρονα «φάνηκε πόσο στημένο ήταν όλο εκείνο το σκηνικό».

Ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά απευθύνθηκε προς κάθε κατεύθυνση «είμαι, ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

Παππάς: Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα δηλωμένο

Ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ακούσει τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, αλλά επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων, η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει, συζητάμε τα πράγματα δημοκρατικά».

Κατά τον πρώην υπουργό πάντως, «υπάρχει το έδαφος για μια ανασύνταξη του κόμματος», και ότι «σ’ αυτήν την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλλουν».

Μεταξύ αυτών, άρα, και ο Χανιώτης βουλευτής, του οποίου η λήξη της τιμωρίας «είναι μια ξεκάθαρη απόφαση», με την οποία «έκλεισε αυτός ο κύκλος».