Elle Macpherson: Η κρυφή μάχη με τον καρκίνο του μαστού και το «όχι» στη χημειοθεραπεία

Το σούπερ μόντελ περιέγραψε τη μάχη που έδωσε πριν επτά χρόνια και γιατί αρνήθηκε να κάνει χημειοθεραπεία που τη συμβούλευσαν 32 γιατροί.

Η Elle Macpherson αποκάλυψε στα απομνημονεύματά της «Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself» ότι πριν από 7 χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και παρά τις συμβουλές 32 γιατρών εκείνη αρνήθηκε να κάνει χημειοθεραπεία και ακολούθησε μια ολιστική προσέγγιση.

«Ήταν ένα σοκ, ήταν απροσδόκητο, μπερδεμένο, τρομακτικό με πολλούς τρόπους και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να σκάψω βαθιά εσωτερικά για να βρω μια λύση που να λειτουργεί για μένα» είπε στο Women’s Weekly.

Οι γιατροί συμβούλευσαν το αυστραλιανό σούπερ μόντελ να υποβληθεί σε μαστεκτομή, να κάνει ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και αποκατάσταση του μαστού της. Εκείνη ωστόσο αποφάσισε να μην ακολουθήσει την παραδοσιακή ιατρική. «Ήθελα να είμαι αληθινή. Να εμπιστευτώ τον εαυτό μου, το σώμα μου και τον τρόπο που είχα επιλέξει να το αντιμετωπίσω» είπε.

Οι μέρες στο Φοίνιξ

Αφού προσευχήθηκε και διαλογίστηκε σε μια παραλία στο Μαϊάμι κατέληξε στην απόφαση ότι δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο με φάρμακα, αλλά με μια «διαισθητική, καθοδηγούμενη από την καρδιά, ολιστική προσέγγιση. Το να πω όχι στις συνήθεις ιατρικές λύσεις ήταν το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή μου. Αλλά το να πω όχι στην εσωτερική μου φωνή ήταν ακόμα πιο δύσκολο» εξήγησε, προσθέτοντας ότι θεωρούσε τη χημειοθεραπεία και την επέμβαση «ακραίες» λύσεις.

Πολλοί την είπαν τρελή. Εκείνη όμως δεν άλλαξε την απόφασή της. Νοίκιασε ένα σπίτι στο Φοίνιξ της Αριζόνα και ξεκίνησε την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου έχοντας στο πλευρό της έναν φυσιοπαθητικό, έναν ολιστικό οδοντίατρο, έναν οστεοπαθητικό, έναν χειροπράκτη και δύο θεραπευτές. Στις μέρες που πέρασε κλεισμένη στο σπίτι εστίασε κάθε λεπτό στη «θεραπεία του εαυτού της».

Η 60χρονη βρίσκεται σήμερα σε ύφεση, την οποία όμως επιλέγει να αποκαλεί «απόλυτη ευεξία». Οι γιοι της και ο πρώην της Arpad «Arki» Busson είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις σχετικά με την ασυνήθιστη προσέγγισή της στη διάγνωση του καρκίνου. Ο 21χρονος Cy στήριξε την απόφασή της γιατί πίστευε ότι η χημειοθεραπεία ήταν «φιλί του θανάτου», αλλά ο 26χρονος Flynn είχε τις επιφυλάξεις του. «Ο Flynn, που είναι πιο συμβατικός, δεν αισθανόταν καθόλου άνετα με την επιλογή μου. Είναι ο γιος μου, όμως, και θα με στήριζε στις επιλογές μου, ακόμη και αν δεν συμφωνούσε με αυτές», δήλωσε η Elle.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.