Ιαπωνία: Βουτιά θανάτου για έφηβη, σκότωσε περαστική – Εκατοντάδες παιδιά αυτοκτονούν την 1/9

Νεκρή 17χρονη και μια 32χρονη περαστική - Τι δείχνουν έρευνες για τον Σεπτέμβριο και τις αυτοκτονίες των εφήβων

Να θέσει τέλος στη ζωή της αποφάσισε να δώσει μία 17χρονη στην Ιαπωνία. Πήρε όμως στο λαιμό της και μία 32χρονη γυναίκα.

Όλα συνέβησαν στην πόλη Γιοκοχάμα όταν η μαθήτρια λυκείου πήδηξε στο κενό από ένα κτίριο, σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, και χτύπησε γυναίκα που περνούσε από κάτω. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένες στο νοσοκομείο και λίγο ώρα αργότερα ξεψύχησαν σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές την 1η Σεπτεμβρίου -λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου – αυτοκτονούν στην Ιαπωνία περισσότεροι άνθρωποι κάτω των 18 ετών από οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Πέρσι 513 παιδιά έδωσαν τέλος στη ζωή τους στην Ιαπωνία, με τα «σχολικά προβλήματα» να αναφέρονται ως ο συνηθέστερος παράγοντας.

Οι μαθητές που δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο είναι γνωστοί ως futoko ή «άνθρωποι που δεν πηγαίνουν στο σχολείο». Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι futoko αποφεύγουν το σχολείο είναι το οικογενειακό τους περιβάλλον, τα προβλήματα με φίλους και ο σχολικός εκφοβισμός σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα του υπουργείου Παιδείας.

Το 2020 ένας 17χρονος πήδηξε από την οροφή ενός εμπορικού κέντρου, σκοτώνοντας μια 19χρονη φοιτήτρια σε μια πολυσύχναστη συνοικία της Οσάκα. Τότε το αγόρι κατηγορήθηκε μετά θάνατον για ανθρωποκτονία, πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένειά του όφειλε αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος που σκότωσε. Ωστόσο, η κατηγορία αποσύρθηκε λίγο αργότερα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.