Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει το ρόστερ του για τη σεζόν 2024-25, αλλά ευκαιρία όπως αυτή του Εβάν Φουρνιέ δεν ήταν εύκολο να την προσπεράσει.

Από τη στιγμή που ο 31χρονος Γάλλος περιφερειακός δεν βρήκε αυτό που ήθελε στο NBA και πήρε την απόφαση να ψάξει για ομάδα στην Ευρώπη, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αυτομάτως στη διεκδίκηση της υπογραφής του. Με τον Φουρνιέ να έχει εκφραστεί κολακευτικά για τον Ολυμπιακό κατά το παρελθόν και την υπερβατική πρόταση των αδερφών Αγγελόπουλων να καλύπτει τα οικονομικά στάνταρ του, η συμφωνία μπήκε στο τελικό στάδιό της.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι «ερυθρόλευκοι» θα προσθέσουν στο ρόστερ τους έναν σκόρερ ολκής με 18.5 πόντους και 40% τρίποντο ανά ματς στην πιο παραγωγική σεζόν του στο NBA (2019-20, Ορλάντο Μάτζικ). Συνολικά ο Γάλλος σταρ έχει αγωνιστεί σε 723 ματς του κορυφαίου πρωταθλήματος κι έχει ως carreer high τους 41 πόντους.

Προς δανεισμό ο Πετρούσεφ

Λογικά για να χωρέσει ο Φουρνιέ στο 2-3, θα χρειαστεί να αποσυμφορηθεί το υπάρχον ρόστερ με την αποχώρηση κάποιου ξένου. Με δεδομένο το πρέσινγκ του Ερυθρού Αστέρα για τον Φιλίπ Πετρούσεφ, είναι πολύ πιθανό πια, να υπάρξει αυτή η μετακίνηση με τη μορφή δανεισμού, μιας και ο Ολυμπιακός δεν θέλει να τον χάσει μελλοντικά έχοντας επενδύσει πολλά επάνω του.

Ούτως ή άλλως, δεν θα είναι δυνατόν να κατέβει ο Πίτερς ή ο Βεζένκοφ στο 3.

Το συμβόλαιο του Φουρνιέ

Ανεξαρτήτως του ποιος θα φύγει προσωρινά, ο Φουρνιέ πρόκειται να έχει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια παίκτη στην Euroleague. Ο ίδιος έχει ήδη ένα γερό κομπόδεμα από τα 145 εκατ. δολάρια που έχει αποκομίσει παίζοντας σε Νάγκετς, Μάτζικ, Σέλτικς, Νικς και Πίστονς.

Ως διεθνής με την εθνική Γαλλίας έχει κατακτήσει δύο αργυρά ολυμπιακά μετάλλια (Τόκιο, Παρίσι), δύο χάλκινα σε Παγκόσμια Κύπελλα (Ισπανία, Κίνα) και άλλα δύο (αργυρό, χάλκινο) σε Ευρωμπάσκετ.