ΠαΣοΚ: Ζητά εξηγήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη για το πόρισμα που δείχνει κακοδιαχείριση στον ΕΟΠΥΥ

Εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τις χρεώσεις ιδιωτικών υγειονομικών φορέων και το ρόλο του ΕΟΠΥΥ ως οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης, ζητάει το ΠαΣοΚ.

Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Στύλιο, έξι βουλευτές του ΠαΣοΚ– μέλη της Επιτροπής τονίζουν ότι στο πόρισμα περιλαμβάνονται διάφορα στοιχεία αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης σε βάρος των ασθενών όπως ασαφής, ελλιπής και ακατάλληλη ενημέρωση των νοσηλευομένων από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και μη νόμιμες «αναβαθμίσεις θέσεων» κατά την νοσηλεία σε συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι οι πολίτες κατήγγειλαν ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους για ενημέρωση και έλεγχο σχετικά με την κοστολόγηση νοσηλειών τους σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, καθώς και ότι ο οργανισμός αρνήθηκε να προβεί σε καταλογισμό σε βάρος των παρόχων, ποσών που ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ έχει διαπιστώσει ότι χρεώθηκαν καταχρηστικά ή απαιτήθηκαν παρανόμως από τους ασφαλισμένους.

«Δεδομένου ότι ένα κράτος δικαίου οφείλει να εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, την διαφάνεια, την λογοδοσία και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, παρακαλούμε για την ακρόαση του Υπουργού Υγείας κου Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, από την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ( αρθρ. 41Α & αρθρ. 43) προκειμένου να παράσχει στοιχεία και διευκρινίσεις σχετικά με το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για τις χρεώσεις ιδιωτικών υγειονομικών φορέων,το ρόλο του ΕΟΠΥΥ ως οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης και τις απαιτούμενες ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο», σημειώνουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.