Στην ίδια ιστορική αίθουσα όπου στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠαΣοΚ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για την επέτειο των 50 χρόνων του κόμματος.

Η εκδήλωση, που ξεκίνησε με ένα δυναμικό video αφιέρωμα στη σημαντική επέτειο, ήταν αφιερωμένη στη νέα γενιά και η υποψήφια πρόεδρος του ΠαΣοΚ στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της ανέδειξε τα προβλήματα των νέων, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με νέες και νέους που βρέθηκαν στην εκδήλωση και έθεσαν ερωτήματα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:

«Σ΄αυτή την αίθουσα ακριβώς πριν από μισό αιώνα άναψε η σπίθα της αλλαγής και ανέτειλε ο ήλιος για όλους. Πέρασαν 50 χρόνια. Το ΠαΣοΚ κυβέρνησε με επιτεύγματα και με λάθη.
Τα τελευταία 15 χρόνια ζούμε σε κρίσεις και η μεγαλύτερη διαφορά με το 1974 είναι ότι η νεολαία δεν βλέπει ευκαιρίες μπροστά της και δεν συμμετέχει.

Σήμερα το πολιτικό μας σύστημα είναι σε ρευστοποίηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε συνεχή καθοδική πορεία. Η αξιωματική αντιπολίτευση διαλύεται. Το ΠαΣοΚ – το Μεγάλο και Κυβερνών ΠαΣοΚ μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για το μέλλον. Μπορεί να γίνει αύριο ισχυρή αντιπολίτευση και μεθαύριο κυβέρνηση.

Για να γίνει ξανά το ΠαΣοΚ Μεγάλο και Κυβερνών. Για μια Ελλάδα με δημοκρατία και ασφάλεια για όλους. Για μια Ελλάδα που Παράγει. Για μια Ελλάδα με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

Για μια Ελλάδα πρωτοπόρα στον 21ο αιώνα.

Για μια Ελλάδα των νέων που μένουν, επιστρέφουν, δημιουργούν και μεγαλουργούν».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, απευθυνόμενη ειδικότερα στους νέους, σημείωσε:

«Καλείστε σήμερα να σπάσετε τα τείχη μιας αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τη νεολαία να ζει με επιδόματα, να βάλετε στην άκρη το “τίποτα δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα” – να πούμε όλοι μαζί ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αγαπούμε βαθειά την πατρίδα μας και τη θέλουμε δίκαιη, ευημερούσα και πρωτοπόρα. Μα κανείς δεν θα το κάνει για εμάς. Όμως πριν και πρώτα απ’ όλα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης μεταξύ μας και η ανάληψη της ευθύνης. Και αυτή την εμπιστοσύνη θέλω να ξαναχτίσω. Και αυτή την ευθύνη θέλω να υπηρετήσω και εγώ ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με ρεαλισμό και λογική, πίστη στα δικαιώματα και την ενότητα, με υψηλά ιδανικά και ανοιχτό κόμμα».