Λογαριασμοί ρεύματος: Οι χρεώσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον Σεπτέμβριο

Πού θα κυμανθούν οι λογαριασμοί ρεύματος το Σεπτέμβριο και πόσο θα είναι η επιδότηση - Εντός της ημέρας ανακοινώσεις.

Οι λογαριασμοί ρεύματος θα κινηθούν για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και τον Σεπτέμβριο κάτω από τα 0,15 ευρώ/kWh.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρεώσεις αυτές θα αφορούν τους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών που έχουν επιλέξει το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιδότηση που θα ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα είναι ανάμεσα στα 0,01 και 0,012 ευρώ/kWh

Οι λογαριασμοί ρεύματος

Και οι λογαριασμοί ρεύματος των οικιακών καταναλωτών θα πέσουν για τους περισσότερους πελάτες των παρόχων με πράσινο τιμολόγιο στο προαναφερόμενο επίπεδο, λόγω των επιδοτήσεων που θα ανακοινώσει εντός της ημέρας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ενόψει και της ΔΕΘ θα επιδιώξει να απορροφήσει τις όποιες επιβαρύνσεις προέκυψαν και τον Αύγουστο, αν και οι χονδρεμπορικές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα υποχώρησαν ελαφρώς.

Η πλειονότητα των παρόχων κινήθηκε με στρατηγική ώστε οι χρεώσεις στο πράσινο τιμολόγιο να διαμορφωθούν κάτω από τα 0,15 ευρώ/kWh μαζί με την επιδότηση

Η επιδότηση

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η επιδότηση που θα ανακοινώσει το υπουργείο για τους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος θα είναι κοντά στο 0,01 με 0,012 ευρώ/kWh.

Με πηγές να επιμένουν σε επιδότηση στα 0,012 ευρώ/kWh. Το ύψος της είναι ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο του Αυγούστου που ήταν στα 0,016 ευρώ/kWh.

Οι κινήσεις των παρόχων

Όπως προκύπτει από τις ανταγωνιστικές χρεώσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον μήνα Σεπτέμβριο, η τιμολογιακή τους πολιτική διαμορφώθηκε με τέτοιον τρόπο – από τους περισσότερους – ώστε μαζί με την επιδότηση το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο να κινηθεί κάτω από τα 0,15 ευρώ/kWh.

Το συμπέρασμα είναι πώς η ΔΕΗ έκανε ρελάνς στους μεγάλους ιδιώτες παρόχους μειώνοντας για τον Σεπτέμβριο έναντι του Αυγούστου την ανταγωνιστική χρέωση στο ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο.

Οι μεγάλοι ιδιώτες παίκτες Protergia, ΗΡΩΝ, Elpedison και NRG διατήρησαν αμετάβλητες τις χρεώσεις τους βάζοντας ουσιαστικά «πλάτη» για τους πελάτες τους, ενώ στις μικρότερες τάξεις των ιδιωτών παρόχων οι χρεώσεις έμοιαζαν με ασανσέρ.

Για παράδειγμα η ΖΕΝΙΘ προχώρησε σε μεγάλη μείωση 43% έναντι του Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιποι σε μικρές αυξήσεις.

Οι χρεώσεις χωρίς επιδότηση

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι πάροχοι οι χρεώσεις για το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο χωρίς να συνυπολογιστεί η επιδότηση για τον Σεπτέμβριο είναι:

ΔΕΗ

Το Γ1/Γ1Ν για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης έχει χρέωση στα 0,15940 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η νυχτερινή χρέωση είναι στα 0,12840 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.

ΗΡΩΝ

Το Basic Home έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15879 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.

Protergia

Το οικιακό Value Special έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1599 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Η τιμή του παγίου είναι στα 4 ευρώ.

Elpedison

Το ειδικό οικιακό τιμολόγιο για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15850 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 4 ευρώ. Από την 101η κιλοβατώρα και πάνω η ανταγωνιστική χρέωση χωρίς επιδότηση είναι είναι στα 0,19950 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

NRG

Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,18731 ευρώ ανά κιλοβατώρα με ebill και πάγια εντολή και έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ.

Volton

Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1948 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και δώρο το ρεύμα του πρώτου μήνα. Το πάγιο είναι στα 4,90 ευρώ.

Φυσικό Αέριο Ελλάδος

Το ειδικό ενιαίο τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1735 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

ΖΕΝΙΘ

Το Power Home Smart έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15833 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

Ελιν

Το Power On! Home Green έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15987 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

Πηγή: ot.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.