Κλείδωσε νέο Four Seasons στο Πόρτο Χέλι – Πώς έκλεισε η συμφωνία με τον ιρλανδό κροίσο

H διοίκηση του Four Seasons και ο Ιρλανδός κροίσος Πολ Κόλσον «έδωσαν τα χέρια» - Γεμίζει 5άστερα η Ελλάδα

Σε τρία από τα πλέον εμβληματικά τουριστικά μέρη της χώρας μας θα έχει παρουσία η Four Seasons. Στον Αστέρα Βουλιαγμένης την διαχείριση του οποίου ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2017, στην Μύκονο όπου θα αναλάβει το ξενοδοχείο που «χτίζουν» οι Άραβες της AGC Equity Partners ιδιοκτήτες και του Αστέρα Βουλιαγμένης και στο δημοφιλές Πόρτο Χέλι στην Αργολίδα που θα αναλάβει το τουριστικό συγκρότημα που δημιουργεί ο Ιρλανδός επιχειρηματίας, Πολ Κόλσον της «Ηinitsa Bay Holdings», στη θέση Χινίτσα.

Κλείδωσε νέο Four Season στο Πόρτο Χέλι

Πληροφορίες του ot.gr αναφέρουν ότι η συμφωνία μεταξύ της Four Seasons και του Ιρλανδού επενδυτή «κλείδωσε» και δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα και επίσημες ανακοινώσεις.

Τα δυο νέα ξενοδοχεία που θα αναλάβει η Four Seasons υπόσχονται υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες εφάμιλλες της φήμης της διεθνούς αλυσίδας.

Το project «Ηinitsa Bay Holdings» προβλέπει όπως έχει γράψει ο ot.gr ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα 5 αστέρων και δυναμικότητας 607 κλινών σε γήπεδο έκτασης 642,51 στρέμματα, σε εκτός σχεδίου περιοχή στη θέση Χηνίτσα του Δήμου Ερμιονίδας ιδιοκτησίας της εταιρείας HINITSA BAY HOLDINGS MOΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Ειδικότερα το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 257 κλινών, οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες 350 κλινών. Οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες είναι επισκέψιμες και σε λειτουργία καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Το ξενοδοχείο πρόκειται να λειτουργεί διευρυμένα, επίσης καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην τελική ευθεία η Μύκονος

Το project της Μυκόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 και προβλέπει την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών και των υποστηρικτικών έργων, στη θέση «Καραπέτης» Δ.Κ. Ανω Μεράς, Δήμου Μυκόνου. Η επένδυση είναι ύψους 78,6 εκατ. ευρώ.

Η Four Seasons Hotels and Resorts από τις πλέον αναγνωρίσιμες και πολυτελείς διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες άνοιξε το πρώτο της ξενοδοχείο το 1961 στο Τορόντο του Καναδά, και από τότε έχει «αφιερωθεί» στην τελειοποίηση της ταξιδιωτικής εμπειρίας μέσω της συνεχούς καινοτομίας και των υψηλότερων προτύπων φιλοξενίας.

Σήμερα λειτουργεί 130 ξενοδοχεία και θέρετρα και 55 ιδιοκτησίες με διαθέσιμες προς πώληση βίλλες και κατοικίες, σε 47 χώρες, και με περισσότερα από 50 έργα υπό σχεδιασμό ή ανάπτυξη, η Four Seasons κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των καλύτερων ξενοδοχείων και των πιο διάσημων εμπορικών σημάτων στον κόσμο σε δημοσκοπήσεις αναγνωστών, κριτικές ταξιδιωτών και βραβεία του κλάδου.

Γεμίζει 5άστερα η Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι η τουριστική Ελλάδα αλλάζει και προσελκύει όλο και πιο «βαριά πορτοφόλια». Ο ελληνικός τουρισμός αλλάζει και γίνεται σταδιακά 5στερος καθώς την τελευταία δεκαετία υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των υπερπολυτελών ξενοδοχείων που λειτουργούν τη χώρα ενώ διπλασιάστηκαν σχεδόν τα δωμάτια και οι κλίνες των ξενοδοχείων αυτών.

Οι συνεχείς επενδύσεις σε πολυτελείς μονάδες από άκρου σε άκρο σε όλη τη χώρα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν που σημαίνει και άνοδος των αφίξεων αλλά κυρίως σημαντική αύξηση των τουριστικών εισπράξεων καθώς πληθαίνουν οι τουρίστες μεσαίας και ανώτερης εισοδηματικής τάξης.

Στο τέλος του 2022 ο αριθμός των 5στερων πολυτελών ξενοδοχείων στη χώρα ανήλθε σε 744 σε ένα σύνολο 10.087 ξενοδοχείων, όταν δέκα χρόνια πριν ήταν μόλις 343 σε ένα σύνολο 9.661 ξενοδοχείων.

Πηγή: ot.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.