Oasis: Σάλος για το φιάσκο της Ticketmaster με τις τιμές εισιτηρίων – Ξεκινά έρευνα

Στο στόχαστρο της βρετανικής κυβέρνησης η Ticketmaster για τις φουσκωμένες τιμές των εισιτηρίων των συναυλιών των Oasis

Η βρετανική κυβέρνηση θα διερευνήσει τη χρήση της «δυναμικής τιμολόγησης» από ιστοσελίδες έκδοσης εισιτηρίων μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τις φουσκωμένες τιμές των εισιτηρίων για τις επερχόμενες συναυλίες των Oasis.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων για τo reunion των Oasis -του Noel και του Liam Gallagher- ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, αλλά η Ticketmaster συνέχιζε να ανεβάζει τις τιμές — ακόμα και όταν ο κόσμος περίμενε online για ώρες, όπως αναφέρει το Politico.

Η δυναμική τιμολόγηση προσαρμόζει τις τιμές με βάση τη ζήτηση και, ενώ αποτελεί μια τυπική μέθοδος στις ΗΠΑ για συναυλίες υψηλής ζήτησης, πρόσφατα έγινε πιο διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνοντας ραγδαία τις τιμές. Τα εισιτήρια για τους Oasis αρχικά κόστιζαν 148,50 £ (176 €), αλλά μετά από λίγες ώρες εκτινάχθηκαν στις 355,20 £ (422 €).

Μετά τις διαμαρτυρίες από τους θαυμαστές των Oasis, η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι θα παρέμβει και θα διερευνήσει την αμφιλεγόμενη πρακτική, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίζα Νάντι.

«Είναι απογοητευτικό να βλέπεις εξαιρετικά υψηλές τιμές, που αποκλείουν τους απλούς θαυμαστές» σημειώνει η Λίζα Νάντι, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να τερματίσει τη «μαύρη αγορά» εισιτηρίων διασφαλίζοντας ότι θα πωλούνται «σε δίκαιες τιμές». Επιβεβαίωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αναθεωρήσει το σύστημα πώλησης εισιτηρίων και να προστατέψει του καταναλωτές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.