Πεντανόστιμα και θρεπτικά γεμιστά κατσαρόλας

Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις από φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά. Ιδανική επιλογή για την εποχή αφού τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα και υνοδευόνται εξαιρετικά με τυρί της επιλογής σας.

Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου-Γεροντάρη
Πεντανόστιμα και θρεπτικά γεμιστά κατσαρόλας

Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις από φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά. Ιδανική επιλογή για την εποχή αφού τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα και υνοδευόνται εξαιρετικά με τυρί της επιλογής σας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

30λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

30λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 5 μερίδες

  •  6 μεγάλες ντομάτες
  •  2 κολοκυθάκια κατάλληλα για γεμιστά (μεγάλα ή στρογγυλά)
  •  1 μελιτζάνα
  •  2 μεγάλες πιπεριές πράσινες
  •  3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  250 γρ. ρύζι
  •  1/2 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  3 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  2-3 πρέζες ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε μια φέτα από την κορυφή που θα χρησιμοποιήσουμε ως καπάκι, αδειάζουμε προσεκτικά την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε.

  2. Το ίδιο κάνουμε και με τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές.

  3. Ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη ψίχα από τις ντομάτες, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια με το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ρύζι, το μισό λάδι, τη σταφίδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και γεμίζουμε με το μείγμα τα άδεια λαχανικά.

  4. Τοποθετούμε τα γεμιστά σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνουμε στη πιο χαμηλή θερμοκρασία της εστίας, να σιγοψηθούν για 30-40 λεπτά.

  5. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Μικρά Μυστικά

Χρησιμοποιήστε φρέσκες ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, και μελιτζάνες. Οι ντομάτες πρέπει να είναι ώριμες για να προσφέρουν γλυκιά και ζουμερή γεύση.