Καιρός: Επιστρέφουν οι «καλοκαιρινές» θερμοκρασίες – Πού θα βρέξει

Ο καιρός επιστρέφει σε «καλοκαιρινές» θερμοκρασίες - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές.

Ο καιρός θα επανέλθει σε υψηλές θερμοκρασίες για τα μέτρα της εποχής. Η πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη θα κυλήσει σε πιο καλοκαιρινούς ρυθμούς, καθώς η ζέστη και ο ήλιος επιστρέφουν.

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ο καιρός στο ξεκίνημα της ημέρας θα είναι αίθριος και μόνο στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι, πιο πυκνές στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η αστάθεια θα επιμείνει σε μικρότερο βαθμό, με βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινές κυρίως περιοχές. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα δυτικά, η Ήπειρο και η δυτική Στερεά Ελλάδα αλλά και η Θράκη. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο όπου θα φτάσει τους 33 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ανά περιοχή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θράκη και το μεσημέρι – απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία:Από 19 έως 33 και τοπικά στη Φθιώτιδα έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία:Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με λίγες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

  • Καιρός: Σχεδόν αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 και από τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και τοπικά τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά, κυρίωςστα ορεινά, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο ανατολικά και νότια τμήματα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.