ΠαΣοΚ για Κατρανίδη: Θα τον θυμόμαστε για το ταλέντο, τη σεμνότητα και την ευγένεια της ψυχής του

Το ΠαΣοΚ αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠαΣοΚ και η υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Πολιτισμού του κόμματος, Νάγια Γρηγοράκου, αποχαιρετούν τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την 1η Σεπτεμβρίου σε ηλικία 75 ετών.

Όπως σημειώνει το ΠαΣοΚ, «απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών ‘Γιώργος Θεοδοσιάδης’, κατά το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του ‘Κομπέρ’ στη θρυλική παράσταση ‘Cabaret’ που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη».

«Θα τον θυμόμαστε για το ταλέντο και την ανοιχτωσιά της ψυχής του»

Τονίζει ότι ο Δάνης Κατρανίδης «έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του, με το κοινό να τον έχει παρακολουθήσει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές».

«Τώρα, συνειδητοποιώ ότι το πρώτο μου κοινό ήταν οι φίλοι μου, τα παιδιά της γειτονιάς που περίμεναν να τους διηγηθώ την ταινία που είδα. Είχαμε τότε ένα σπίτι με πολλά σκαλοπάτια, κάθονταν σε αυτά τα σκαλιά τα παιδιά, αμφιθεατρικά, και εγώ τους έκανα περιγραφή την ταινίας», είχε δηλώσει ο δημοφιλής ηθοποιός, υπενθυμίζει το ΠαΣοΚ.

«Θα τον θυμόμαστε για το ταλέντο, τη σεμνότητα, την ευγένεια και την ανοιχτωσιά της ψυχής του. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.