Με πρωταγωνιστή τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος είχε δύο γκολ και μία ασίστ, ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας τη Λαμία με 3-0 και έκανε το 3Χ3 στη Super League.

Ο Μαροκινός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 41’ και στο 79’ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Δύο λεπτά αργότερα από εκτελεστής έγινε δημιουργός και έδωσε την ασίστ στον Ζέλσον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Αυτά ήταν τα πρώτα γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στη φετινή σεζόν, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, μπροστά σε 3.000 οπαδούς του, που έδωσαν ερυθρόλευκο χρώμα στις εξέδρες του ΔΑΚ Λαμίας.

Στην 4η αγωνιστική θα υποδεχθούν τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η μέρα και η ώρα της αναμέτρησης θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ευκαιρίες με Βέλντε – Μαρτίνς και γκολ με Ελ Κααμπί

Ένα γκολ και αρκετές ευκαιρίες είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να απειλούν μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κρίστοφερ Βέλντε.

Ο Τσικίνιο έδωσε με τακουνάκι στον Βέλντε, αυτός συνέκλινε και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κόστιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 11’ ο Ροντινέι βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Μετά από ωραία ενέργεια του Τσικίνιο, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σούταρε με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας πραγματοποίησε μια ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 31’ η Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού με τον Φουρτάδο. Ο επιθετικός της Λαμίας βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα και άγγιξαν το γκολ με τον Ζέλσον Μαρτίνς, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε. Ο Πορτογάλος έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε, αλλά ο Κόστιτς του είπε «όχι».

Στο 40’ ο Ολυμπιακός βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε, με τον Ελ Κααμπί να κάνει το 1-0. Ο Μαροκινός νίκησε τον Κόστιτς με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, μετά την εκπληκτική μπαλιά του Τσικίνιο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα στο σκορ.

Ντεμπούτο Κάρμο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τη Λαμία να απειλεί δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επανάληψης με τον Βλαχομήτρο.

Ο παίκτης των γηπεδούχων σούταρε από δύσκολη γωνία, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε με το γόνατο σε κόρνερ. Στο 52’ ο Ζέλσον Μαρτίνς γύρισε από δεξιά, αλλά ο Ρινγκ πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Τσικίνιο. Δύο λεπτά αργότερα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Νταβίντ Κάρμο να παίρνει τη θέση του τραυματία Πιρόλα.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι Ερυθρόλευκοι έχασαν διπλή ευκαιρία με τους Έσε και Βέλντε. Ο Αργεντινός μέσος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κόστιτς έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Στη συνέχεια ο Βέλντε έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 76’ ο Βάσκος προπονητής «φρέσκαρε» την επίθεση του Ολυμπιακού, βάζοντας τον Μασούρα αντί του Βέλντε.

Διπλό χτύπημα με Ελ Κααμπί και Μαρτίνς

Στο 79’ οι Ερυθρόλευκοι «κλείδωσαν» το διπλό με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Ροντινέι είδε τον Μαροκινό, του πέρασε την μπάλα και αυτός «εκτέλεσε» τον Κόστιτς για το 2-0 του Ολυμπιακού.

Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα οι Πειραιώτες πέτυχαν και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Ελ Κααμπί σε ρόλο δημιουργούν αυτή τη φορά, έδωσε στον Πορτογάλο και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόστιτς για το 3-0.

Στο 85’ ο Μεντιλίμπαρ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Κοστίνια, Ντάνι Γκαρθία και Γιάρεμτσουκ να παίρνουν τις θέσεις των Στάμενιτς, Ροντινέι και Ελ Κααμπί. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 3-0 και να κάνει το 3Χ3 στη φετινή Super League.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ: Κόστιτς, Κορνέζος, Αντράντε, Γιαννούτσος (76′ Σάντμπεργκ), Σαραμαντάς (65′ Ραντόνια), Μπίκοβ, Νούνιες (76′ Δοϊρανλής), Ρινγκ, Μέκιτς (65′ Γκουίντο), Φουρτάδο και Βλαχομήτρος (83′ Σιμόνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Πιρόλα (54′ λ.τρ. Κάρμο), Ντόη, Ορτέγα, Ροντινέι (85′ Κοστίνια), Εσε, Στάμενιτς (85′ Γκαρθία), Τσικίνιο, Βέλντε (76′ Μασούρας), Ζέλσον Μαρτίνς και Ελ Καμπί (85′ Γιάρεμτσουκ).