Τέσσερις χειροβομβίδες, ένα περίστροφο και ένα γκλοπ ήταν το περιεχόμενο της τσάντας που πέταξαν στο Κερατσίνι, σε κεντρικό δρόμο της περιοχή, οι δύο επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οι καταζητούμενοι από την αστυνομία προέβησαν σε αυτήν την κίνηση μόλις η αστυνομία τους έκανε σήμα ώστε να σταματήσουν για έλεγχο.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις χειροβομβίδες

Τι ακριβώς συνέβη

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες στο Κερατσίνι να σταματήσουν.

Οι επιβαίνοντες στη μηχανή αντιθέτως πάτησαν γκάζι και ακολούθησε καταδίωξη. Στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πλάτωνος στο Κερατσίνι, οι δύο επιβαίνοντες πέταξαν το τσαντάκι.

Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ενώ η μηχανή των δύο αγνώστων βρέθηκε λίγο αργότερα και θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά για αποτυπώματα και DNA.

Η αστυνομία αναζητά τους δύο αναβάτες της μηχανής.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Νωρίτερα είχαν κλείσει οι δρόμοι  Αναπαύσεως και Πλάτωνος, Αναπαύσεως και Ελ. Βενιζέλου, Πλάτωνος και Ελ. Βενιζέλου, Ανδριανού και Αγ. Παντελεήμωνος και Πλάτωνος και Αθ. Μιαούλη. Τώρα η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.