Το τσάι Lipton είναι ίσως η γνωστότερη μάρκα του ροφήματος παγκοσμίως. Η οικία του επικεφαλής της εταιρείας δεν θα μπορούσε να υστερεί του μεγαλείου της εταιρείας της οποίας ηγείτο.

Τώρα το παραθαλάσσιο σπίτι στην ακτή της Μασαχουσέτης που είναι γνωστό ως «Tea House on the Neck», που προηγουμένως ανήκε στον επικεφαλής της Lipton Tea Company, βγήκε στην αγορά για 6,795 εκατομμύρια δολάρια.

Για 110 χρόνια, από την κατασκευή του το 1880 μέχρι το 1990, το κτήμα Marblehead ανήκε στην ίδια οικογένεια—αυτήν του Γκάρντνερ Μπάρκερ, του πρώην προέδρου της εταιρείας.

Ο Γκάρντνερ Μπάρκερ, ο οποίος γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης το 1913, εργάστηκε για τη Lipton από το 1956 μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1978, σύμφωνα με τη νεκρολογία του. Πέθανε το 1990 σε ηλικία 77 ετών, και σε εκείνο το σημείο, το μέχρι τότε μεγαλύτερο κτήμα τεμαχίστηκε και πουλήθηκε.

Στο κτήμα, αυτό το σπίτι «ήταν κάτι σαν ξενώνας», κάτι που είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αν σκεφτεί κανείς πόσο μεγαλοπρεπές είναι, είπε στο Barron’s η μεσίτης Λιζ Γουόλτερς της Coldwell Banker Realty – Marblehead.

Γεμάτο ιστορία

Υπάρχουν πολλά σημάδια της κληρονομιάς του Γκάρντνερ Μπάρκερ σε ολόκληρη την ιστορική κατοικία, από τα πάνελ των ξύλινων κουτιών Lipton που εξακολουθούν να ευθυγραμμίζονται με τους τοίχους του υπογείου μέχρι το μικρό τεϊοποτείο που βρίσκεται στην άκρη του ακινήτου με θέα στον ωκεανό. Η οικογένεια είχε επίσης εισαγάγει απίστευτο αριθμό δέντρων από την Κίνα. «Ήθελε [το ακίνητο] να είναι ιδιωτικό και καταπράσινο και να έχει πολύ βάθος στην διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και τη θέα», είπε η Γουόλτερς.

Το σπίτι των 600 τετραγωνικών μέτρων έχει «πολλή ιστορία και πολλά από αυτά τα στοιχεία έχουν διατηρηθεί», είπε η Γουόλτερς. «Κανείς δεν ήθελε να το διαλύσει». Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού μετά τον Γκάρντνερ Μπάρκερ, «το εκτίμησαν γι’ αυτό που είναι, είναι μια πολυτελής έπαυλη και δεν είδαν κανένα λόγο να κάνουν κάτι παραπάνω με αυτό».

Ο πωλητής πλήρωσε 4,3 εκατομμύρια δολάρια για το ακίνητο το 2014, σύμφωνα με αρχεία του PropertyShark.

Το σπίτι διαθέτει επίσης πολλούς χώρους καθιστικού, μια σύγχρονη κουζίνα, ένα μεγάλο γραφείο με αυθεντική ξύλινη επένδυση, ένα γυμναστήριο, μια κάβα και πέντε υπνοδωμάτια.

Η απίθανη θέα

Αλλά το πραγματικό χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η θέα. «Όλοι λένε το ίδιο, πραγματικά σου κόβει την ανάσα. Ανηφορίζεις αυτόν τον τεράστιο δρόμο, φτάνεις στην κορυφή και το μόνο που βλέπεις από κάθε γωνία είναι το νερό, αυτό για μένα είναι το πιο δυνατό σημείο πώλησης», είπε η Γουόλτερς. «Μπορείς να δεις τα πάντα, ολόκληρο τον ωκεανό, ολόκληρο το λιμάνι πίσω σου και τον φάρο Marblehead».

Τόσο ισχυρή είναι η έλξη της τοποθεσίας, που ο αγοραστής δεν είδε ποτέ το εσωτερικό του σπιτιού πριν υποβάλει προσφορά. «Περπάτησε πολύ, κάθισε στο τεϊοποτείο και είπε «θα το πάρω»», είπε η Γουόλτερς.

Πηγή: ot.gr