Αν κάτι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, αυτό είναι η στρατηγική επιλογή της έναρξης της νέας σεζόν που τοποθετείται όλο και πιο κοντά στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Τα κανάλια επιλέγουν να ανοίξουν νωρίς τα χαρτιά τους, κοιτώντας τον ανταγωνισμό κατά πρόσωπο.

Η νέα σεζόν στην ελληνική τηλεόραση φέρνει εκπλήξεις, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο εκπομπών.

Έχει δυνατές μεταγραφές, ηχηρές (και απρόσμενες) επιστροφές, πρόσωπα αμετακίνητα, γνωστά κόνσεπτ και νέες προτάσεις.

Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, για το ποιες εκπομπές και ποια τηλεπαιχνίδια θα παρακολουθήσουμε τη νέα σεζόν στην ελληνική τηλεόραση.

MEGA

To MEGA παραμένει πιστό στις δεσμεύσεις αλλά και το DNA του, με ένα πρόγραμμα πολύπλευρο που καλύπτει -με γνώμονα την ποιότητα- τόσο την ενημέρωση όσο και την ψυχαγωγία. Η πολύ πρωινή καθημερινή ζώνη ανήκει δικαιωματικά στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Η μεγάλη αλλαγή έρχεται στην πρωινή ζώνη με την είσοδο της Φαίης Σκορδά με την εκπομπή «Buongiorno».

H Φαίη Σκορδά επιστρέφει εκεί απ΄ όπου ξεκίνησε το ταξίδι της στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη και έχτισε ισχυρούς δεσμούς με τους τηλεθεατές.

View this post on Instagram

A post shared by Mega TV (@megatvcom)

Μαζί της (μέχρι στιγμής) ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Νάνσυ Νικολαΐδου. Στο πλευρό της Φαίης Σκορδά και ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ζώδια αναλαμβάνει η Βίκυ Παγιατάκη και το κομμάτι της μαγειρικής ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μένει να επιβεβαιωθεί η ομάδα αλλά και να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα πρόσωπα μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Η έλευση της Φαίης Σκορδά στο MEGA έφερε ανακατάταξεις στον προγραμματισμό με τη Δανάη Μπάρκα και το «Πάμε Δανάη» να μετακομίζουν στη μεσημεριανή ζώνη. Στο πλευρό της ο Άρης Καβατζίκης, ο Γιώργος Κρικοριάν και η Μαρία Ένεζλη.

Και μία απροσδόκητη επιστροφή που θα συζητηθεί. Ο Λάκης Λαζόπουλος ξανά στο MEGA και φέρνει στις αποσκευές του και ξανά στην τηλεόραση το θρυλικό «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».

Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση: «Με το δηκτικό χιούμορ και τον καυστικό σχολιασμό του, ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο MEGA, για να υπηρετήσει ‘’το πιο περήφανο λαϊκό είδος ψυχαγωγίας’’, όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τη σάτιρα, με το ανανεωμένο ‘’Αλ Τσαντίρι Νιουζ’’».

Στη θέση τους αμετακίνητοι ο Νίκος Ευαγγελάτος με το «Live News», η Αγγελική Νικολούλη με το «Φως στο Τούνελ» (για 30ή σεζόν), η Μαρία Μπεκατώρου με το «Τhe Chase», ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα με το «Mega Σαββατοκύριακο» και ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης με το «Όλα για τη Ζωή μας Vita».

Τα σαββατοκύριακα στο MEGA θα έχουν και φέτος «Χαμογέλα και πάλι» με τη Σίσσυ Χρηστίδου και «Ακόμα δεν είδες τίποτα» με τον Κώστα Τσουρό και τις ομάδες τους.

Η Αναστασία Γιάμαλη έρχεται τα σαββατοκύριακα στο MEGA με τη ζωντανή εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» και πιθανότερη ώρα προβολής τις 16.20.

View this post on Instagram

A post shared by Mega TV (@megatvcom)

Η εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο και πρόκειται για ένα ενημερωτικό μαγκαζίνο. Θα περιλαμβάνει πλούσιο ρεπορτάζ και παρασκήνιο, αναλύσεις, σχολιασμό και συνεντεύξεις με όλα τα πρόσωπα της επικαιρότητας και τους πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

ANT1

Ο ΑΝΤ1 «ανοίγει» τη νέα τηλεοπτική σεζόν χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ως προς τα πρόσωπα αλλά με νέες προσθήκες στο ρόστερ των εκπομπών.

Ο Γιώργος Παπαδάκης θα συνεχίσει να λέει καθημερινά «Καλημέρα Ελλάδα» έχοντας μαζί του τον Γιώργο Γρηγοριάδη και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου.

Το Πρωινό με τον Γιώργο Λιάγκα συνεχίζει, όχι ως έχει, μιας και η Λίτσα Πατέρα κούνησε μαντήλι έπειτα από 34 χρόνια συνεργασίας. Στην ομάδα θα δούμε τη νέα σεζόν και την Αφροδίτη Γραμμέλη.

Στον αέρα θα δούμε και τη νέα σεζόν τις εκπομπές «Rouk Zouk», «The 2Night Show», «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», «5×5», «Boomers» και «Dragons’ Den III».

Τι θα δούμε τη νέα σεζόν στην ελληνική τηλεόραση

Η νέα προσθήκη του σαββατοκύριακου θα είναι η τετράωρη πρωινή εκπομπή με τους Θανάση Πάτρα, Δημήτρη Πανόπουλο, Δέσποινα Καμπούρη, Εβελίνα Νικόλιζα και με επιστροφή Μίλτου Μακρίδη.

Μία ακόμα επιστροφή αυτή του άλλοτε «World Party» μέσω του οποίου συστήθηκαν στους τηλεθεατές οι Σάκης Τανιμανίδης και Γιώργος Μαυρίδης. Μετά το τέλος της εκπομπής και της μεταξύ τους διάστασης, επανέρχονται με τη συγκεκριμένη ταξιδιωτική εκπομπή με προσωρινό τίτλο «S&G REUNION».

Ταξίδια και για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου με το «The Road Show». Η τρίτη εκπομπή του στον ΑΝΤ1 δεν είναι παρά μια προσωπική επιστροφή στις τηλεοπτικές ρίζες του. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο παρουσιαστής με νοσταλγία αναφέρεται στον «Όμορφο κόσμο» που παρουσίαζε το 2002 στο MEGA.

ALPHA

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν ο ALPHA ποντάρει πολλά στα τηλεπαιχνίδια. Και έχουμε δύο επιστροφές: «DEAL» με νέο παρουσιαστή τον Γιώργο Θαναηλάκη και «Money Drop» με παρουσιαστή τον Φάνη Μουρατίδη που αποχαιρέτισε το ΜAESTRO.

Το «DEAL» αποτέλεσε για χρόνια τη ναυαρχίδα του σταθμού, έχοντας στο τιμόνι του τον Χρήστο Φερεντίνο και το «Money Drop» μεταδόθηκε αρχικά στο MEGA με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για δύο σεζόν και στο STAR με παρουσιάστρια τη Βίκυ Σταυροπούλου.

Τι θα δούμε τη νέα σεζόν στην ελληνική τηλεόραση

Επιστροφή και για τον Νίκο Μουτσινά που έκανε το διάλειμμά του, επαναδιαπραγματεύτηκε και θα βρίσκεται στον «αέρα» του ALPHA δύο φορές την εβδομάδα (Πέμπτη και Παρασκευή) στη late night ζώνη. Αυτό που έχουμε να περιμένουμε είναι ένα πιο τολμηρό λεκτικά «Καλό Μεσημεράκι» εξού και η τοποθέτηση στη late night ζώνη.

Ως προς την ανανέωση των ομάδων, αλλαγές θα δούμε στη σύνθεση του «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού να έχει δώσει τα χέρια με την Ελιάνα Χρυσικοπούλου και κατά πάσα πιθανότητα τον Άγγελο Βουράκη.

Όπως επίσης και στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου με είσοδο του Στέφανου Κωνσταντινίδη και της Κατερίνας Παπακωστοπούλου.

STAR

Πράσινο φως για τη νέα σεζόν στο STAR έχουν πάρει «Ο τροχός της τύχης», «Cash or trash», για 9η χρονιά «Shopping Star» με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Στο πρώτο μισό της σεζόν θα δούμε τη «Φάρμα» με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και στο δεύτερο μισό το «First Dates» με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί αλλά και το «MasterChef» με την ήδη γνωστή και δοκιμασμένη σύνθεση.

Οι συζητήσεις για το «GNTΜ» όπως άνοιξαν έκλεισαν, με τα δικαιώματα να παραμένουν στο κανάλι χωρίς να είναι γνωστό πότε κι αν θα βγει ξανά στον αέρα.

Στην πρωινή καθημερινή ζώνη για τρίτη χρονιά θα συνεχίσει η εκπομπή «Breakfast@Star», η οποία διανύει την τρίτη χρονιά της. Η επιμονή απέδωσε. Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου στο τιμόνι με την ομάδα να μένει αμετάβλητη (Μαίρη Αργυριάδου, Λιλή Πυράκη, Κωνσταντίνος Ντάφλος, Άση Μπήλιου).

Προσθήκη: ο Αλέξανδρος Κατσαρίδης, για το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ο οποίος την τηλεοπτική χρονιά που πέρασε εμφανιζόταν στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ.

Αντικατάσταση: στην κουζίνα ο Χρήστος Μοίρας από το MasterChef στη θέση του Σταύρου Βαρθαλίτη επίσης από το MasterChef.

ΣΚΑΪ

Η Μαρία Αναστασοπούλου επέστρεψε στο τηλεοπτικό «σπίτι» της έπειτα από μία μικρή «καλημέρα Ελλάδα διακοπή». Μαζί με τον Άρη Πορτοσάλτε θα παρουσιάζουν την καθημερινή πρωινή εκπομπή «Live You». Ο ΣΚΑΪ επιλέγει να απενεργοποιήσει την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη και να επενδύσει στην ενημέρωση, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι.

Προς αυτή την κατεύθυνση και η μεταγραφή της Φαίης Μαυραγάνη που έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε στην πολύ πρωινή ζώνη του σαββατοκύριακου η εκλογή του Γιώργου Αυτιά στην Ευρωβουλή.

Η Φαίη Μαυραγάνη θα κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, εδώ και 11 χρόνια σε αυτή τη ζώνη, με την εκπομπή «Καλημέρα».

Και κάπου εδώ η ενημέρωση ολοκληρώνεται και η ψυχαγωγία ξεκινά με συνέχειες αλλά και νέες εκπομπές και ριάλιτι.

Ο Χρήστος Φερεντίνος μετά τον Μονομάχο που δεν απέδωσε όσο αναμενόταν θα παρουσιάσει το γνωστό «Still Standing» και ο Μάρκος Σεφερλής θα συνεχίσει με το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου».

Τη νέα σεζόν θα δούμε στους δέκτες μας και το «My Style Rocks» παρά τις σκέψεις περί «ξεκούρασης». Παρουσιάστρια παραμένει η Κατερίνα Καραβάτου ενώ στις θέσεις της επιτροπής θα βρεθούν οι Στέλιος Κουδουνάρης, Έλενα Χριστοπούλου και Γιώργος Καράβας.

Τι θα δούμε τη νέα σεζόν στην ελληνική τηλεόραση

Μία από τα ίδια και για το «Survivor» που έκανε την ανατροπή και επιστρέφει άμεσα στο πρώτο μισό της σεζόν και μάλιστα όσο πιο κοντά γίνεται στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου για να προλάβει τον ισχυρό ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα μυθοπλασία.

Παρουσιαστής και πάλι ο Γιώργος Λιανός. Ως προς τους παίκτες, πρόθεση της παραγωγής είναι να εμφανιστούν μονάχα νέα πρόσωπα (διάσημοι και μαχητές).

Επιστροφή και για το «The Voice» με τον Γιώργο Λιανό να μην μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα και στο Γαλάτσι και τον Άγιο Δομίνικο κι άρα η εταιρία παραγωγής βρίσκεται σε αναζήτηση παρουσιαστή/παρουσιάστριας.

Όσο για τις καρέκλες, σίγουροι είναι οι Έλενα Παπαρίζου και Πάνος Μουζουράκης. Σάκης Ρουβάς με ερωτηματικό μιας κι έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα της παρουσίασης.

Η κρούση σε Άννα Βίσση και Γιώργο Μαζωνάκη δεν τελεσφόρησε, με τον Στέλιο Ρόκκο να έχει δοκιμαστεί σε αυτή τη θέση και να έχει σχετικό προβάδισμα έναντι άλλων.

Το «σχεδόν survivor», Exatlon, μπήκε στον πάγο λόγω τράμπας, ενώ το «Tempting Fortune» με παρουσιαστή τον Γιάννη Τσιμιτσέλη θα μεταδοθεί κανονικά στο πρώτο μισό της σεζόν

Ένας ακόμα διαγωνισμός μαγειρικής προετοιμάζεται αυτό το διάστημα και θα μεταδοθεί στον ΣΚΑΪ μέσα στο 2024. Ο τίτλος του είναι «Cash Kitchen». Ο Έκτορας Μποτρίνι βρίσκεται πολύ κοντά στις θέσεις της κριτικής επιτροπής.

OPEN

Η μόνη επιβεβαιωμένη απόφαση για το OPEN είναι η διατήρηση της εκπομπής «Πρωινό Σου Σου» με την Ελένη Τσολάκη. Μαζί της αυτή τη σεζόν θα είναι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

ΕΡΤ

Στην ΕΡΤ τα πράγματα δεν θα διαφέρουν πολύ σε σχέση με όσα είδαμε την περασμένη σεζόν στους δέκτες μας.

Οι εκπομπές και τα παιχνίδια που συνεχίζουν είναι τα εξής:

«Στούντιο 4» με Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο. Νέο πρόσωπο ο μάγειρας Σταύρος Βαρθαλίτης που αποχώρησε από το Breakfast@Star και θα βρίσκεται στην κουζίνα μαζί με τον Δημήτρη Μακρυωνίτη.

«Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά. «Switch» με την Ευγενία Σαμαρά (η οποία θα πρωταγωνιστεί και στη νέα κωμική σειρά του MEGA, «Έχω Παιδιά»). «Πες τη λέξη» με τον Γιώργο Καραμίχο.

Με καινούργιο τίτλο και σε νέα ώρα η εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» με τη Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη, οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

Υπάρχουν δύο ακόμα πρότζεκτ που έχουν πάρει έγκριση και θα τα δούμε τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ χωρίς ακόμα να έχει προσδιοριστεί το πότε.

Μιλάμε για το ιστορικό πια σόου «Τα τετράγωνα των αστέρων» με την παρουσίαση να πηγαίνει στον Θανάση Αλευρά και τη μουσική εκπομπή (με προσωρινό τίτλο) «Απόψε ελάτε σε εμάς», τύπου «Στην υγειά μας», την οποία αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουβαράς.

ACTION 24

Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Δημήτρη Καμπουράκη με εκπομπή το σαββατοκύριακο, μαζί με τον Βαγγέλη Γιακουμή.