Λίγες ημέρες μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στον δεύτερο αγώνα της Σλάβια Πράγας με τη Λιλ για play offs του Champions League, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις του για τα παιχνίδια της εθνικής απέναντι σε Φινλανδία (7/9) και Ιρλανδία (10/9) για το Nations League.

Ο 21χρονος Ελληνο-Νορβηγός είχε ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με τους «λιλουά», ενώ είχε και δύο δοκάρια, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του η Σλάβια Πράγας έμεινε εκτός της League Phase.

Για να κληθεί στην εθνική ανδρών ο Ζαφείρης, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), έλαβε πρώτα την έγκριση της FIFA, για το δικαίωμα συμμετοχής του 21χρονου (γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου 2003) μεσοεπιθετικού.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται:

«Ο κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάλεσε στην Εθνική Ομάδα Ανδρών τον Χρήστο Ζαφείρη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προχώρησε στην κλήση, αφού προηγουμένως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έλαβε την έγκριση της FIFA, για το δικαίωμα συμμετοχής του 21χρονου (γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου 2003) μεσοεπιθετικού.

Ο Ζαφείρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Στα εννιά του χρόνια η οικογένειά του του μετοίκησε στη Νορβηγία όπου εντάχθηκε σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες.. Σε ηλικία 14 ετών πήρε μετεγγραφή για τη Βαλερένγκα όπου παρέμεινε για 3,5 χρόνια και στη συνέχεια μετεγγράφηκε στη Γκρόρουντ της Β΄ Νορβηγίας, όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις. Από εκεί «μετακόμισε» στη Χάουγκεσουντ με την οποία συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Σλάβια Πράγας, που τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2023. Με την ομάδα της Πράγας έχει αγωνιστεί στις διοργανώσεις της Τσεχίας, αλλά και στο Champions League.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει επίσης αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες Κ15, Κ16, Κ17 και Κ19 και καθιερώθηκε στην Κ21 της Νορβηγίας, ωστόσο έχει επιλέξει να αγωνιστεί με το ελληνικό εθνόσημο».