Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Μεζές για καρχαρίες – Προσοχή στο κολύμπι

Τα νεκρά ψάρια αποτελούν πρόσκληση για «τσιμπούσι» θηρευτών της θάλασσας, που υπάρχουν ήδη στον Παγασητικό, μεταξύ των οποίων δελφίνια, φώκιες, χελώνες και περιστασιακά καρχαρίες.

Την ώρα που συνεχίζουν να αποκαρδιώνουν οι εικόνες από τα νεκρά ψάρια που έφερε η λίμνη Κάρλα στον Παγασητικό ενώ σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα λόγω των προφανών συνεπειών στο περιβάλλον, τη δημόσια ζωή και την οικονομία, ένας ακόμα κίνδυνος ελλοχεύει. Αυτός των καρχαριοειδών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο και διαχειριστή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας, Χρήστο Τακλή που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, τα νεκρά ψάρια αποτελούν πρόσκληση για «τσιμπούσι» θηρευτών της θάλασσας, που υπάρχουν ήδη στον Παγασητικό, μεταξύ των οποίων δελφίνια, φώκιες, χελώνες και περιστασιακά καρχαρίες, αν δεν τα περισυλλέξουν εγκαίρως.

Το θέμα, όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι να μην υπάρξει ατύχημα σε ανθρώπους, που μπορεί να μπουν στη θάλασσα, αλλά ένας θηρευτής, ακόμη και ένα δελφίνι μπορεί να επιτεθεί σε άνθρωπο, αν πέσει σε ένα τέτοιο «τσιμπούσι»: «Επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει κάτω από τον βυθό τι γίνεται, υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αν και με την αντιαισθητική κατάσταση, δύσκολα θα κολυμπήσει κάποιος. Απλά να είναι προσεκτικοί και να έχουν το νου τους ότι κάτι μπορεί να συμβεί».

Ο κ. Τακλής επισήμανε ότι στον Παγασητικό έχουμε δει αλεπούδες, λευκό και γαλάζιο καρχαρία, μάκο, οπότε και τα μεγάλα είδη μπορούν να μπουν όχι μόνο σκυλόψαρα, γαλέοι και άλλα καρχαριοειδή.

Εικόνες αποκάλυψης από drone

Στον χείμαρρο του Ξηριού, που έχει γεμίσει από τα νεκρά ψάρια, οι εικόνες είναι απόκοσμες. Τα εναέρια πλάνα με drone δείχνουν ότι τα νεκρά ψάρια φθάνουν σε μήκος περίπου 500 μέτρων και το πλέγμα με δυσκολία, που έχει τοποθετηθεί για την προστασία του Παγασητικού, πλέον δεν τα συγκρατεί.

Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα που φορτώνουν τα ψάρια σε μεγάλα φορτηγά, για να τα μεταφέρουν στον χώρο συγκέντρωσης, στο λιμάνι του Βόλου αναφέρει το gegonota.news.

Ωστόσο, κάθε φορά που τα «μαχαίρια» απομακρύνουν μια ποσότητα ψαριών από τον χείμαρρο, αποκαλύπτεται το χρώμα του νερού που έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.