Σε εξέλιξη τα έργα βελτίωσης πρόσβασης στην Ιερά Μονή Λυκουρρίσης Αγρινίου

Τα έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης εργολαβίας που περιλαμβάνει επίσης τη βελτίωση των οδικών υποδομών προς την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς και το Ιερό Μετόχιο Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου.

Η βελτίωση της πρόσβασης στην Ιερά Μονή Λυκουρρίσης στη Σκουτερά του Δήμου Αγρινίου προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024.

Έργα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ

Το σύνολο των παρεμβάσεων έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στόχος των έργων είναι η βελτίωση της πρόσβασης σε σημαντικά θρησκευτικά κέντρα της περιοχής, καθιστώντας τις διαδρομές προς αυτά πιο ασφαλείς και εύκολες για τους επισκέπτες και τους πιστούς.

Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη

Ο κ. Μαυρομμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των έργων, δηλώνοντας: «Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα είναι έτοιμο για να βελτιώσει την πρόσβαση στην Ιερά Μονή Λυκουρρίσης. Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των εργασιών και συνεχίζουμε με δουλειά να αλλάζουμε τον τόπο μας». Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία της βελτίωσης των υποδομών, που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο έργων για την αναβάθμιση της περιοχής.

Συνεργασία με τοπικούς φορείς και εμπλεκόμενους φορείς

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Μαυρομμάτης συνοδευόταν από την Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Βίκυ Ζορμπά. Στην περιοχή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α., Θύμιο Γρίβα, τον Πρόεδρο της κοινότητας Σκουτεράς, Θανάση Δημόπουλο, καθώς και με τον ανάδοχο και τον επιβλέποντα του έργου, Χαράλαμπο Λευκιμιάδη. Η συνάντηση αυτή υπογράμμισε τη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας και των τοπικών φορέων για την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων.

Σημασία του έργου για την τοπική κοινότητα

Η Ιερά Μονή Λυκουρρίσης αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό σημείο αναφοράς για την περιοχή. Η βελτίωση της πρόσβασης όχι μόνο διευκολύνει τους επισκέπτες, αλλά και ενισχύει την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής. Τα έργα αυτά θεωρούνται καθοριστικά για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

Η εξέλιξη αυτών των έργων καταδεικνύει τη δέσμευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας να επενδύσουν σε υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αναδείξουν την πολιτιστική και θρησκευτική αξία της περιοχής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.