Δήμος Αθηναίων: Άμεση Παρέμβαση σε Καθίζηση στα Άνω Πατήσια

 Σήμερα το μεσημέρι, οι κάτοικοι των Άνω Πατησίων βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ανησυχητικό περιστατικό καθίζησης στην οδό Χαλκίδος 16.

Η έντονη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με πρόσφατες εργασίες από συνεργείο του Οργανισμού Κοινής Ωφέλειας, οδήγησε στην καθίζηση του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Οδοποιίας του Δήμου Αθηναίων αντέδρασαν άμεσα. Ο χώρος οριοθετήθηκε για την ασφάλεια των πολιτών και των οχημάτων, ενώ υπήρξε άμεση επικοινωνία με την εταιρεία που εκτέλεσε τις εργασίες, προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση του ιδιοκτήτη του οχήματος που υπέστη ζημιές.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη καταγράψει και παρακολουθεί μέσω χάρτη GIS περίπου 200 σημεία στην πόλη που παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. Η συνεχής επιτήρηση αυτών των περιοχών είναι κρίσιμη για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως drones, καθώς και οι τακτικοί επιτόπιοι έλεγχοι από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, συμβάλλουν στη διαρκή παρακολούθηση της κατάστασης.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των φρεατίων της πόλης. Από την αρχή του έτους, έχουν καθαριστεί περισσότερα από 14.700 φρεάτια, ενώ οι εργασίες αυτές συνεχίζονται καθημερινά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, συμβάλλοντας στην αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων και στην προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.