Eurovision 2025: Αυτή είναι η ελβετική πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό – Οι ημερομηνίες

Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί στα μέσα του Μαΐου - Πότε θα γίνει ο τελικός.

Η Βασιλεία επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Eurovision 2025.

Η ελβετική πόλη προτιμήθηκε από την Γενεύη, η οποία ήταν επίσης υποψήφια. Όπως ανακοίνωσe η EBU, Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί στα μέσα του Μαΐου.

Ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαΐου, ο δεύτερος ημιτελικός την Πέμπτη 15 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Μαΐου.

Η αρένα που θα φιλοξενήσει την Eurovision είναι η St. Jakobshalle.

Ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επιβλέπων του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε:

«Η EBU είναι ενθουσιασμένη που η Βασιλεία επιλέχθηκε ως η πόλη υποδοχής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2025. Ο Διαγωνισμός γεννήθηκε στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Λουγκάνο το 1956 και είναι υπέροχο να τον φέρνουμε πίσω στη γενέτειρά του σχεδόν 70 χρόνια αργότερα.

Η στρατηγική θέση της Βασιλείας στο σταυροδρόμι της Ευρώπης την καθιστά ιδανικό σκηνικό για μια εκδήλωση που γιορτάζει τη δύναμη της μουσικής να συνδέει τους ανθρώπους πέρα από τα σύνορα.

Με το μοναδικό της μείγμα παράδοσης και καινοτομίας, η Βασιλεία αντανακλά το πνεύμα του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Ο εξαιρετικός χώρος St.Jakobshalle της πόλης και η εξαιρετική φιλοξενία θα εξασφαλίσουν μια αξέχαστη εμπειρία για τις αντιπροσωπείες, τους καλλιτέχνες και τους θαυμαστές.

Μετά τους Διαγωνισμούς στα ιταλόφωνα και γαλλόφωνα μέρη της χώρας το 1956 και το 1989, είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στη γερμανόφωνη Ελβετία για πρώτη φορά.

Μαζί με τον οικοδεσπότη ραδιοτηλεοπτικό φορέα SRG SSR και την πόλη της Βασιλείας θα δημιουργήσουμε μια θεαματική γιορτή της μουσικής στις όχθες του ποταμού Ρήνου που θα έχει απήχηση πέρα από τη σκηνή».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.