Οι Λιλ, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Ερυθρός Αστέρας έγιναν οι τρεις τελευταίες ομάδες που προκρίθηκαν στις «36» της League Phase του Champions League. Νωρίτερα σήμερα (28/8) είχε εξασφαλίσει την πρόκριση η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ χθες (27/8) προκρίθηκαν οι Σπάρτα Πράγας, Σάλτσμπουργκ και Γιουνγκ Μπόις.

Το γκολ του Χρήστου Ζαφείρη μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά και δύο δοκάρια του 21χρονου Ελληνο-Νορβηγού μέσου δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να προκριθoύν ο… ίδιος και η Σλάβιας Πράγας στη League Phase του Champions League, μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Λιλ. Οι Τσέχοι ήθελαν ένα ακόμη γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα για να… ελπίζουν, αλλά αντί να βρουν δίχτυα ξανά, είδαν τον δεξιό εξτρέμ της Λιλ, Εντόν Ζεγκρόβα, να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 77ο λεπτό, στη «Fortuna Arena». Ο Σλοβάκος επιθετικός Ιβάν Σραντς διπλασίασε τα τέρματα της Σλάβια στο 84΄, αλλά το γκολ που είχαν δεχτεί… καταδίκασε τους γηπεδούχους. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Λιλ με 2-0 στη Γαλλία στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, οι «λιλουά» με συνολικό σκορ 3-2 «έγιναν» μία από τις 36 ομάδες που θα πάρουν θέση στη γραμμή εκκίνησης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου.

Την ίδια ημέρα που η Παρτιζάν αποχαιρέτησε την Ευρώπη, μετά τον αποκλεισμό της από τη Γάνδη στα play offs του Conference League, o Ερυθρός Αστέρας… μπήκε στο κλαμπ των «ισχυρών». Η ομάδα του Βελιγραδίου απάντησε στην Μπόντο Γκλιμτ που είχε επιβληθεί με 2-1 στη Νορβηγία, με 2-0 στη Σερβία απόψε (28/8) και με συνολικό σκορ 3-2 «σφράγισε» το εισιτήριο για τη League Phase. Τα γκολ του Ερυθρού Αστέρα σημείωσαν οι Μπρούνο Ντουάρτε από το σημείο του πέναλτι στο 26ο λεπτό και ο Ούρος Σπάγιτς στο 59΄.

Πήγε… στην κόλαση και… επέστρεψε η Σλόβαν Μπρατισλάβας, αφού είδε την Μίντιλαντ να προηγείται με 1-2 στη Σλοβακία απόψε, σκορ που θα έστελνε τους Δανούς στη League Phase. Η Μίντιλαντ… όπως αποδείχτηκε, υπολόγιζε χωρίς τον Μάρκο Τόλιτς. Ο Κροάτης επιθετικός που είχε πετύχει και το πρώτο γκολ της Σλόβαν στο 33΄΄ ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 2-2 για τους γηπεδούχους στο 82΄, για να έρθει ο Αρμένιος Τιγκράν Μπαρσεγκιάν να διαμορφώσει το τελικό 3-2 στο 86΄ υπέρ της Σλόβαν και να μην χρειαστεί… παράταση. Τα γκολ της Μίντιλαντ πέτυχαν οι Αράλ Σιμσίρ (41΄) και Φρανκουλίνο (50΄). Έτσι, με δύο γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο… η Σλόβαν άλλαξε τη… μοίρα της…

Nωρίτερα σήμερα (28/8), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ προκρίθηκε επίσης στη League Phase του Champions League. Οι Κροάτες επικράτησαν με 2-0 της Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν στον δεύτερο αγώνα για τα play offs, με γκολ του Μάρκο Πιάτσα στο 32΄ και το αυτογκόλ του Ματέους Σίλβα στο 53΄. Ο Κολομβιανός Κέβιν Μεντίνα αποβλήθηκε στο 88ο λεπτό για τους γηπεδούχους. Η Ντιναμό προκρίθηκε στη Leauge Phase με συνολικό σκορ 5-0, καθώς είχε επικρατήσει με 3-0 στο Ζάγκρεμπ στο πρώτο ματς.

Χθες (27/8), προκρίθηκαν οι Σπάρτα Πράγας, Σάλτσμπουργκ και Γιουνγκ Μπόις.

* Η κλήρωση της League phase του Champions League είναι προγραμματισμένη για τις 29 Αυγούστου.