Φως στις συνθήκες της τραγωδίας στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή της η 8χρονη Αγγελική, δίνουν οι μαρτυρίες παιδιών που ήταν εκεί.

Την ώρα που η διοίκηση της επιχείρησης, με νέα ανακοίνωση, ισχυρίζεται πως δεν υπήρχαν λάθη και παραλείψεις, ανήλικοι κατασκηνωτές δίνουν μια άλλη εκδοχή.

Οι διάλογοι στο TikTok

-Όταν φύγατε από την πισίνα το κοριτσάκι έφυγε μαζί σας και μετά ξαναγύρισε; ρωτάει ένας ενήλικας.

-Όχι, ήταν στην πισίνα για τρεις συνεχόμενες ώρες. Ούτε ντουζ έκανε, ούτε έφαγε, ούτε βγήκε για να πάει στις σειρές που κάναμε για να πάμε στο σπιτάκι.

-Να ρωτήσω κάτι; Ναυαγοσώστες δεν υπήρχαν να δουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί;

-Υπήρχε μία που ήταν λίγο ψωνάρα και χόρευε και δεν είδε πριν βγούμε ότι 3 παιδιά πηδούσαν στην πισίνα στα βαθιά

-Και δεν είπε κάτι; Πχ μην πηδάτε, θα χτυπήσετε ή έστω να τα μαλώσει;

-Είπε στην αρχή αλλά μετά όταν κάνανε δεν τους μάλωσαν.

Όπως υποστηρίζουν τα παιδιά που ήταν μαζί της, το πιο καθοριστικό λάθος ήταν στην καταμέτρηση αμέσως μετά το μπάνιο.

-Ήμασταν όλοι εκεί και η ομαδάρχισα μας μέτρησε και μέτρησε και το κορίτσι, νομίζοντας ότι θα έβγαινε τώρα.

-Μεγάλο λάθος, το κάνουν συχνά αυτό. Λυπάμαι.

Η άτυχη Αγγελική βρέθηκε στον πάτο της πισίνας και επειδή τα νερά ήταν θολά δεν έγινε αντιληπτή. «Το ότι ήταν το νερό θολο βασική αιτία είναι ότι δεν υπήρχαν φίλτρα για σωστή απολύμανση. Υπάρχουν και πολλά παιδάκια, αν μπουν παραπάνω από όσα επιτρέπεται, θολώνει το νερό» λέει ο Φάνης Μπούτσιος, μηχανολόγος μηχανικός.

Κατά παράβαση των κανονισμών επιτράπηκε στην Αγγελική να μπει στην πισίνα χωρίς μπρατσάκια, αν και η ίδια δεν γνώριζε κολύμπι.

«Κανείς δεν έκανε σωστά τη δουλειά του»

«Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν το νερό θολό, δεν έχουμε ακούσει κάτι» λέει στο Live News ο πατέρας της 8χρονης Χρήστος Καζάζης και επισημαίνει ότι η κόρη του πέθανε την ώρα που τα παιδιά έκαναν το μπάνιο τους. «Δεν έχει αποχωρήσει η Αγγελική ποτέ απ’ την πισίνα».

«Η εκτίμησή μας είναι ότι κανείς δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Δεν είχαν φαντάζομαι τα σωστά μέτρα» πρόσθεσε. «Δεν είχαμε καμία επαφή με την κατασκήνωση, είχαμε προμηθεύσει τα παιδιά μας με μπρατσάκια και σωσίβια μέσης. Δεν τα φορούσε. Ένα 8χρονο παιδί πόσο καλά μπορεί να γνωρίζει μπάνιο; Η αδερφή της την είδε τελευταία φορά στην πισίνα».