Vegan ακτιβιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο αυγών της εταιρείας Tsakiris Family στη Θεσσαλονίκη. Μια φωτιά που όμως δεν φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό αλλά σε βραχυκύκλωμα!

Παρόλα αυτά εκείνοι ανήρτησαν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου την ανάληψη ευθύνης, απειλώντας μάλιστα ότι αν οι ζημιές από τη φωτιά στο εργοστάσιο επιδιορθωθούν εκείνοι θα το κάψουν ξανά.

Πιθανό το βραχυκύκλωμα

Το Live News έφερε στο φως της δημοσιότητας νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. με την αντίστοιχη υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Η Πυροσβεστική εκτιμά πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά δεν οφείλεται σε εμπρησμό. Στο σημείο ήταν παρόντες ο φύλακας και δύο οδηγοί, οι οποίοι μετέφεραν παλέτες με αυγοθήκες, ενώ δεν προκύπτει παρουσία κάποιου άλλου ατόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι το ενδεχόμενο να έγινε βραχυκύκλωμα.

Η ανάληψη ευθύνης

Στην ανάληψη ευθύνης οι vegan ακτιβιστές χαρακτηρίζουν τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου «δολοφόνους εκατομμυρίων ζώων» και αρνούνται, όπως λένε, να γίνουν μέρος ενός κόσμου που η «εξόντωση των ανυπεράσπιστων (ζώων) αποτελεί κανονικότητα».

«Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε» απειλού.

Το κείμενο

«Η λύπη σας για την κατεστραμμένη «περιούσια» σας αποτελεί πηγή διασκέδασης για μας. Δεν είστε επιχειρηματίες, είστε δολοφόνοι εκατομμυρίων ζώων. Χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη στα αφεντικά. Αισθανόμενα όντα που μπορούν να νιώσουν κάθε συναίσθημα που νιώθουμε κι εμείς, αντιμετωπίζονται ως πρώτη ύλη της καπιταλιστικής παραγωγής.

Σε ένα κόσμο που η εξόντωση των ανυπεράσπιστων (ζώων) αποτελεί κανονικότητα, εμείς αρνούμαστε να είμαστε μέρος της. Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά. Δεν περιμένουμε να «έρθει η ώρα» να ασχοληθούμε με τα ζώα όπως μας ζητάνε οι γραφικοί επαγγελματίες επαναστάτες. Ορίζουμε εμείς ότι η κατάλληλη ώρα είναι τώρα και προχωράμε με ανυποχώρητο αγώνα.

Μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Άουσβιτς των ζώων.

ALF/KLM.

ΥΓ1: Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε.

ΥΓ2: Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τροπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι».