Ο Δήμος Πειραιά επενδύει στην καθαριότητα και αισθητική αναβάθμιση των γειτονιών

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις εντατικές δράσεις του για την καθαριότητα και την αισθητική αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης, προχωρώντας σε μια ακόμα συντονισμένη επιχείρηση στην Παλαιά Κοκκινιά.

Στο πλαίσιο αυτό, μικτά συνεργεία από τις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου και Επισκευών-Συντηρήσεων του Δήμου Πειραιά έδωσαν το «παρών» στην περιοχή, υλοποιώντας μια σειρά από παρεμβάσεις που είχαν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.

Δράσεις για Καθαριότητα και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Παλαιάς Κοκκινιάς, όπως η πλατεία μπροστά από το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά και στη συμβολή των οδών Αγίων Αναργύρων και Κω, πλησίον του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε εκτεταμένους καθαρισμούς, πλένοντας δρόμους και πεζοδρόμια, καθώς και καλλωπισμό των κοινόχρηστων χώρων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συντήρηση του πρασίνου, με περιποιήσεις στους κήπους και κλαδέματα δέντρων, ενώ στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται η φύτευση νέων δέντρων και θάμνων για την περαιτέρω ομορφιά της περιοχής.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής αστικού εξοπλισμού, όπως παγκάκια, τα οποία αναβαθμίστηκαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν σταθερά εμπόδια στον πεζόδρομο της οδού Κω, προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη είσοδος οχημάτων, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια των πεζών και των κατοίκων της περιοχής.

Παρουσία του Δημάρχου και Συζήτηση με τους Κατοίκους

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από ανώτατους δημοτικούς αξιωματούχους, όπως ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επισκευών-Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νικήτας Γκόλφης. Ο κ. Μώραλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, να ακούσει τα αιτήματά τους και να τους διαβεβαιώσει για τη συνέχιση των προσπαθειών βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη.

Δηλώσεις Δημάρχου και Δημοτικών Αξιωματούχων

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη για συνεχή φροντίδα και αναβάθμιση των συνοικιών του Πειραιά. «Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε άλλη μια επιχείρηση καθαρισμού και εξωραϊσμού, αυτή τη φορά στην Παλαιά Κοκκινιά, για να διασφαλίσουμε ότι οι γειτονιές μας παραμένουν καθαρές και φροντισμένες. Παρά τα σημειακά προβλήματα, βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας. Η εικόνα της πόλης έχει βελτιωθεί αισθητά, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με στοχευμένες δράσεις για έναν Πειραιά καθαρό, όμορφο και λειτουργικό», δήλωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Ρέππας, υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς μέριμνας για την καθαριότητα και τη φροντίδα των συνοικιών. «Η επιχείρηση στην Παλαιά Κοκκινιά συμπληρώνει τις καθημερινές μας δράσεις. Βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες, ακούμε τις ανάγκες τους και συνεχίζουμε μεθοδικά για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους», ανέφερε ο κ. Ρέππας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επισκευών-Συντηρήσεων, Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, επισήμανε τη σημασία της οδικής ασφάλειας, αναφέροντας: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στην πόλη με την τοποθέτηση σταθερών τσιμεντένιων εμποδίων στην οδό Κω, προστατεύοντας έτσι τους πεζούς και την παρακείμενη πλατεία».

Τέλος, ο Νικήτας Γκόλφης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος, δήλωσε: «Προχωρήσαμε σε εκτεταμένο καλλωπισμό του πρασίνου στην Παλαιά Κοκκινιά και θα συνεχίσουμε με φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της περιοχής».

Συνεχιζόμενες Δράσεις σε Όλη την Πόλη

Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά, με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές της πόλης. Οι συντονισμένες επιχειρήσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού θα συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ενισχύοντας την προσπάθεια για έναν Πειραιά πιο καθαρό και καλαίσθητο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.