Νέες απόπειρες τηλεφωνικής απάτης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τα κρούσματα αυτά, τα οποία έχουν αυξηθεί σημαντικά από τον Μάρτιο του 2023, προκαλούν ανησυχία στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους της περιφέρειας.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε προειδοποίηση προς τους πολίτες της, έπειτα από νέες αναφορές για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης που σημειώθηκαν στην περιοχή. Τα κρούσματα αυτά, τα οποία έχουν αυξηθεί σημαντικά από τον Μάρτιο του 2023, προκαλούν ανησυχία στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους της περιφέρειας.

Οι απόπειρες αυτές περιλαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις από επιτήδειους, οι οποίοι παρουσιάζονται ψευδώς ως στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι δράστες χρησιμοποιούν τόσο κινητά όσο και σταθερά τηλέφωνα, με τα οποία προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με οικονομικές συναλλαγές των πολιτών. Αυτή η τακτική έχει ως στόχο την απόκτηση ευαίσθητων δεδομένων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παράνομους σκοπούς.

Η Περιφέρεια, αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα της κατάστασης, έχει ήδη λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, με εντολή του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λαμίας. Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή για την καταπολέμηση των εν λόγω πρακτικών.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους πολίτες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει ότι η επίσημη επικοινωνία με τις υπηρεσίες της πραγματοποιείται μόνο με συγκεκριμένους τρόπους: είτε δια ζώσης στα γραφεία των υπηρεσιών, είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, είτε τηλεφωνικά μέσω των επίσημων υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, οι οποίοι είναι δημοσιευμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, www.pste.gov.gr.

Η Περιφέρεια καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εμπιστεύονται κλήσεις από άγνωστους αριθμούς, ειδικά όταν ζητούνται προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία. Συστήνεται επίσης να αναφέρουν αμέσως οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και να εντοπιστούν οι δράστες.

Το πρόβλημα της τηλεφωνικής απάτης δεν είναι καινούργιο, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας έχει προκαλέσει αυξημένο συναγερμό. Οι πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τέτοιες απειλές, διατηρώντας πάντα την ψυχραιμία τους και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.