Γιώρος Χατζημάρκος: Η Περιφέρεια Αιγαίου ως πρότυπο ανθεκτικότητας και καινοτομίας

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε μια αιχμηρή και αποφασιστική ανακοίνωση, τόνισε τη σημασία της ανθεκτικότητας και της αδιάκοπης προσπάθειας από την Περιφέρεια Αιγαίου για την αναβάθμιση των νησιών, παρά τις προκλήσεις της υποστελέχωσης.

Σε αντίθεση με άλλους οργανισμούς που δηλώνουν υποστελεχωμένοι για να εξασφαλίσουν ασυλία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιλέγει να λειτουργεί ως ένας ζωντανός οργανισμός που αγωνίζεται καθημερινά σε πολλά μέτωπα.

Ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι η πολιτική της Περιφέρειας είναι να μην σηκώνει «λευκή σημαία», αλλά να μάχεται σταθερά, παρέχοντας απτά αποτελέσματα στους πολίτες. Αναφερόμενος στην Αστυπάλαια, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το οδικό δίκτυο του νησιού βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ, χάρη στις συνεχείς επενδύσεις και έργα που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Ειδικότερα, ανέδειξε το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα «eMobility on Demand», το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση ηλεκτρικών mini vans που φορτίζονται από φωτοβολταϊκά συστήματα, αποφεύγοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα. Αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη δέσμευση της Περιφέρειας για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει σχετικά με τον ΧΥΤΑ του νησιού, ξεκαθαρίζοντας ότι η Περιφέρεια εργάζεται ακατάπαυστα για την ολοκλήρωση των έργων, παρά τα διοικητικά και τεχνικά εμπόδια που παραλαμβάνει. Ο Περιφερειάρχης σημείωσε με έμφαση ότι υπό την καθοδήγηση της Περιφέρειας, τα έργα προχωρούν και υλοποιούνται σωστά και αποτελεσματικά.

Η δήλωση του κ. Χατζημάρκου καταλήγει με ένα ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας και ευθύνης: «Στα χέρια μας τα πράγματα φτιάχνουν. Σε χρόνο, σε τόπο και σε διοικητικό περιβάλλον Ελλάδος». Αυτός ο ισχυρισμός αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Περιφέρειας, που επιδιώκει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο και να υλοποιεί έργα που κάνουν πραγματική διαφορά στην καθημερινότητα των νησιωτών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.