Σε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, συζήτησε με τον Πρύτανη Γιώργο Κοντάκη και την Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Σοφία Σχίζα, για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η συνάντηση είχε ως κύριο αντικείμενο την προετοιμασία για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και την εξέταση διαχρονικών ζητημάτων που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δόθηκε έμφαση σε τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας των φοιτητών, με προτάσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η εξέλιξη χρηματοδοτικών προγραμμάτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και οι δυνατότητες νέων συμπράξεων μεταξύ της Περιφέρειας και του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3 Crete). Αυτές οι συνεργασίες αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και στην περαιτέρω σύνδεση του Πανεπιστημίου με τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία της Κρήτης.

Ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης και η Αντιπρύτανης Σοφία Σχίζα εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη και αναγνώρισαν την διαχρονική υποστήριξη της Περιφέρειας προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η συνεργασία αυτή, όπως τόνισαν, αποτελεί θεμέλιο για τη συνεχή βελτίωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας στο νησί.

Από την πλευρά του, ο κ. Ματαλλιωτάκης υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Κρήτης στη στήριξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του νησιού. Τόνισε ότι η διεθνής αναγνώριση του Πανεπιστημίου Κρήτης ανοίγει νέους δρόμους για τη σύνδεση του με την τοπική ανάπτυξη, ενισχύοντας έτσι την οικονομία και την κοινωνία της Κρήτης. «Θέλουμε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης κι όλα τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση αυτή επιβεβαιώνει την κοινή δέσμευση για συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με απώτερο στόχο την προαγωγή της ακαδημαϊκής αριστείας και της καινοτόμου έρευνας, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της Κρήτης