Δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Δήμο Χερσονήσου

Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης ακινήτου, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η δημιουργία του Ιατρείου σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για τη Δημόσια Υγεία στην περιοχή.

Η υλοποίηση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Δήμο Χερσονήσου, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, αποτελεί πλέον πραγματικότητα, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης ακινήτου, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η δημιουργία του Ιατρείου σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για τη Δημόσια Υγεία στην περιοχή.

Το ακίνητο, έκτασης 1.444,35 τετραγωνικών μέτρων, παραχωρείται δωρεάν στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης. Η ανέγερση του Ιατρείου θα πραγματοποιηθεί ως αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας Καστελλίου, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της, είχε θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Μέσα από συνεργασίες με το Υπουργείο Υγείας και άλλους αρμόδιους φορείς, εξασφάλισε την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει τη σύσταση του Ιατρείου στο Κοκκίνη Χάνι.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, υπογράμμισε τη δέσμευση του Δήμου στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στη Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου, ενώ προχωρούν και άλλα σχέδια ανασυγκρότησης της Δημόσιας Υγείας.

Ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου και τόνισε ότι το έργο του Ιατρείου θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ και αναμενόμενη ολοκλήρωση το Δεκέμβριο του 2025.

Η υλοποίηση του Πολυδύναμου Ιατρείου στο Κοκκίνη Χάνι είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των υγειονομικών υπηρεσιών στην περιοχή, ενισχύοντας την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Χερσονήσου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.