Επαναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου το αίτημά της για να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά των Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του 2015. Όπως και στις 24 Ιουλίου (στον Κήπο του Προεδρικού), έτσι και χθες η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε το θέμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου λέγοντας πως από εκείνη την συνεδρίαση υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο «ξεκίνησε η μετατροπή του 62% του «όχι» σε «ναι»».

Οπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε τα ντοκουμέντα εκείνης της εποχής να είναι όλα στη διάθεση του ελληνικού λαού. Να μάθουμε όλοι επιτέλους πως οδηγηθήκαμε στο περιβόητο δημοψήφισμα, που κατέληξε σε ένα τρίτο σκληρό μνημόνιο.

«Αυτά τα θέματα δεν μπορεί ούτε να κρυφτούν κάτω από το χαλί, δεν υπάρχει εξάλλου θεσμικό χαλί τόσο μεγάλο που να κουκουλώσει τόσο σοβαρά ζήτήματα. Είμαι έτοιμη και αποφασιμένη να αναλάβω κάθε πρωτοβουλία που χρειάζεται ακόμα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στο θέμα των πυρκαγιών» σημείωσε.

«Πρέπει να μάθουν οι πολίτες,πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε εκείνη τη μέρα, στις 6 Ιουλίου του 2015,την επομένη του δημοψηφίσματος, όταν ο ελληνικός λαός ψήφισε κατά 62% «όχι” στον εκβιασμό και με απαρχή το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό των ΠτΔ Παυλόπουλο, άρχισε μια διαδικασία καταπάτησης, ανατροπής της πολιτικής εντολής. Οι πολιτικοί αρχηγοί του τότε ίσως να μην ήθελαν τη δημοσιοποίηση αυτών των πρακτικών, όμως σήμερα εκφράστηκαν όλοι θετικά» υπογράμμισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Το περίεργο στο αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι ότι ακόμα δεν πήρε απάντηση (ούτε και χθες στη συνάντησή της με την Πρόεδρο), τη στιγμή μάλιστα που ο Πρωθυπουργός δεν έχει καμία αντίρρηση να δοθούν, το ίδιο, όπως αποκάλυψε η Ζωή και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς οι περισσότεροι αρχηγοί των κομμάτων.

Ούτε και χθες όμως η Ζωή έλαβε συγκεκριμένη απάντηση. Ή μάλλον της ειπώθηκε πως το θέμα θα εξετασθεί.

Δείτε την δήλωσή της μετά την συνάντηση με την ΠτΔ