Βήμα στην Ιστορία – ΠΑΣΟΚ 1974-2024

50 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος.

Από την άνοδο και την κυριαρχία, μέχρι την κρίση και την χρεοκοπία.

Ένα βιβλίο που αναλύει την τροχιά του κόμματος από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

«Η Μεταπολιτευτική Δημοκρατία συγκροτήθηκε ως δημοκρατία των κομμάτων, και μάλιστα μαζικών κομμάτων. Σε αυτά τα πενήντα χρόνια η τροχιά του ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε ουσιαστικά με την τροχιά της Μεταπολίτευσης. Πράγματι, το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε στις «3 του Σεπτέμβρη» 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, εκτινάχθηκε στην εξουσία το 1981, γεγονός που θεωρήθηκε τότε «πολιτικό θαύμα».

Και ο μαρασμός του όμως στα χρόνια της χρεοκοπίας θεωρείται ένα «πολιτικό φαινόμενο» που διεθνώς αποκαλείται pasokification. Από το θαύμα στην κρίση, λοιπόν.

Αυτή την τροχιά καλούνται να απαντήσουν οι μελετητές του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, ηηγεσία και τα μέλη του, που επιμένουν ότι μετά τον μαρασμό μπορεί να έρθει μια νέα ανθοφορία».

Από τον πρόλογο του Γ. Βούλγαρη.

Ελληνική Κουζίνα

Τα δικά μας Κύθηρα

Σε αυτό το τεύχος της Ελληνικής Κουζίνας, ταξιδεύουμε στο μαγικό νησί της Αφροδίτης. Η περιήγηση μας τα έχει όλα – μέρη, ανθρώπους, γιορτές και γενναιόδωρη δόση αυθεντικής τσιριγώτικης γεύσης.

Το ταξίδι μας στα Κύθηρα μέσα από τις δεκάδες αυθεντικές Τσιριγώτικες συνταγές, αυτές που κληρονομιούνται από γενιά σε γενιά και απλόχερα μας δίνουν οι Τσιριγώτες.

Πεντανόστιμο αγριοκάτσικο, πλούσιους ροζέδες και μπεζέδες, ξεχωριστό παστιτσέτο, μυρωδάτο λαγωτό και πληθωρική προβατίνα είναι μόνο μερικές από αυτές. Ε

λάτε να τις γευτούμε μαζί και να βρούμε μέσα από τις σελίδες της Ελληνικής Κουζίνας τα δικά μας Κύθηρα.

Βημαgazino

Την Κυριακή το Βημαgazino φιλοξενεί στο εξώφυλλό του τους χαμηλών τόνων δισεκατομμυριούχους οι οποίοι κινούν τα νήματα της παγκόσμιας βιομηχανίας της τεχνολογίας. Οι Travis Kalanick, Brian Acton, Alex Karp και Dustin Moskovitz σε μία «συνάντηση γνωριμίας» με το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού.

Με συναρπαστικά προσωπικά και επαγγελματικά life stories, οι τέσσερις δυναμικοί, low profile billionaires, ήρθαν για να μείνουν.

Ένθετο «ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: 1974-2024 ΠΑΣΟΚ Η άνοδος, η κυριαρχία, η κρίση»: Τιμή: 1,55 €.

Ένθετο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ»: Τιμή: 0,70 €.