Οι εργασίες για να μην φεύγουν τα ψάρια στον Παγασητικό ξεκίνησαν εκ των υστέρων και όχι κατά τη διάρκεια της αποστράγγισης, ενώ η μελέτη των Ολλανδών που πλήρωσε το ελληνικό κράτος και περιλάμβανε προτάσεις και για την λίμνη Κάρλα παραμένει ακόμη στα χαρτιά.

Όπως αποκάλυψε η Δήμητρα Τζιότζιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ήθελαν να υπάρξει αποστράγγιση της λίμνης Κάρλα αλλά δεν φρόντισαν να μην τους φύγουν τα ψάρια! Κινητοποιήθηκαν και πάλι αφού έγινε η ζημιά. Τώρα έχουν βάλει ένα δίχτυ στις εκβολές προς τον Παγασητικό για να σταματούν τα ψάρια.

Περιφέρεια και υπουργείο υπέγραψαν την έναρξη εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από τον Daniel ώστε να μπορούν με αντλίες να επιστρέφουν τα νερά στον ταμιευτήρα και να μην φεύγουν ανεξέλεγκτα στον Παγασητικό.

Μένει στα χαρτιά η μελέτη των Oλλανδών

Η έκθεση των Ολλανδών ειδικών έλεγε ότι πρέπει να αποσυρθούν κι άλλες αγροτικές εκτάσεις γύρω από την Κάρλα και να μην αυξηθεί η απορροή στον Παγασητικό.

Παρότι πληρώσαμε εκατομμύρια η μελέτη μένει στα χαρτιά. Και ναι μεν στην Κάρλα για να ξεκινήσουν τα έργα θα έπρεπε να γίνει πρώτα αποστράγγιση, δεν έχουν όμως ξεκινήσει ούτε τα έργα στις ορεινές περιοχές, δηλαδή φράγματα και αναχώματα για να μην φτάνουν τόσα νερά στην Κάρλα.