Εικόνες αποκάλυψης από drone: Το αίμα των νεκρών ψαριών έβαψε κόκκινο το νερό

Τα νεκρά ψάρια στον χείμαρρο Ξηριά φθάνουν σε μήκος περίπου 500 μέτρων - Φορτηγά τα πηγαίνουν σε χώρο συγκέντρωσης στον Βόλο

Στον χείμαρρο του Ξηριού, που έχει γεμίσει από τα νεκρά ψάρια, οι εικόνες είναι απόκοσμες. Τα εναέρια πλάνα με drone δείχνουν ότι τα νεκρά ψάρια φθάνουν σε μήκος περίπου 500 μέτρων και το πλέγμα με δυσκολία, που έχει τοποθετηθεί για την προστασία του Παγασητικού, πλέον δεν τα συγκρατεί.

Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα που φορτώνουν τα ψάρια σε μεγάλα φορτηγά, για να τα μεταφέρουν στον χώρο συγκέντρωσης, στο λιμάνι του Βόλου αναφέρει το gegonota.news.

Ωστόσο, κάθε φορά που τα «μαχαίρια» απομακρύνουν μια ποσότητα ψαριών από τον χείμαρρο, αποκαλύπτεται το χρώμα του νερού που έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα τους.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ κατεπείγουσα έρευνα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, με προφανείς συνέπειες στο περιβάλλον, τη δημόσια ζωή και την οικονομία, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Με έγγραφό της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την εφιαλτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Μεταξύ άλλων ζητά να διερευνηθεί αν έπρεπε και για ποιο λόγο ήταν ανοικτό το θυρόφραγμα που οδηγεί στην σήραγγα, η οποία αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τα νερά όλης της πεδιάδας της Λάρισας-Κάρλας στον Παγασητικό, και γενικά πώς ρυθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας της σήραγγας αυτής. Να διερευνηθεί περαιτέρω ποιοι έλαβαν την απόφαση για την άρδευση της ως άνω πεδιάδας, με τον τρόπο που έγινε, και εάν στάθμισαν ή όχι τον κίνδυνο για τον Παγασητικό από τη συνεχή ροή της Κάρλας σ’ αυτόν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.