Θρεπτικό και γευστικό μελιτζανόρυζο από την Κέα
Το μελιτζανόρυζο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την τρυφερή υφή της μελιτζάνας με το αρωματικό, σπυρωτό ρύζι, δημιουργώντας ένα χορταστικό και γευστικό γεύμα.
Το μελιτζανόρυζο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την τρυφερή υφή της μελιτζάνας με το αρωματικό, σπυρωτό ρύζι, δημιουργώντας ένα χορταστικό και γευστικό γεύμα.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
30λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 3-4 μερίδες
- 3-4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 ποτήρι ρύζι
- 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και τρία ποτήρια νερό και, μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της κατσαρόλας.
Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για λίγη ώρα με καθαρή πετσέτα να απορροφήσει την υγρασία.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, αλλά είναι εξίσου απολαυστικό και κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μικρά Μυστικά
Προτιμήστε φρέσκες μελιτζάνες με λείο, γυαλιστερό δέρμα. Οι μικρές μελιτζάνες είναι συνήθως πιο τρυφερές και λιγότερο πικρές.