5 το πρωί: Μέτωπο Λινού στον ΣΥΡΙΖΑ – Τριήμερη κακοκαιρία στη χώρα – Πρώτη μέρα στους Παραολυμπιακούς

Ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητείται ανοιχτά, η Αθηνά Λινού δεν παραδίδει την έδρα της, ο Παύλος Πολάκης νιώθει δικαιωμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει δύσκολο να βγει από το σπιράλ της εσωστρέφειας, μονοπωλώντας την πολιτική επικαιρότητα τις τελευταίες ώρες.

1

Πόλεμος ανακοινώσεων Κουμουνδούρου - Λινού

  • Διεγράφη η Αθηνά Λινού: O ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός της Κ.O. την κ.Λινού, με τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη να δηλώνει: «Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της» ζητώντας από την βουλεύτρια να παραδώσει την έδρα.  Λίγο αργότερα, ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, απέστειλε την επιστολή διαγραφής της κ. Λινού, στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.
  • Πώς απαντά η ίδια; H ίδια με δήλωσή της ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραιτηθεί του αξιώματός της ενώ κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ότι συμπεριφέρεται ως «αυτόκλητος δικαστής» που «συμμετέχει στις συκοφαντίες Πολάκη», ενώ με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τετάρτης επικαλείται αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
  • Αμφισβητούν ευθέως τον Κασσελάκη: Παράλληλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν ευθέως τον κ.Κασσελάκη. «Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη. Θέλω έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση αυτή, μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον ΑΝΤ1. Να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματική κάλπη, κάλεσε τον Στ. Κασσελάκη η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.
2

Φόβοι για πλημμύρες το τριήμερο

  • Από σήμερα οι βροχές: Bαρομετρικό χαμηλό, που θα φέρει καταιγίδες και κίνδυνο για πλημμύρες για τρεις μέρες, από σήμερα Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου επηρεάζει τη χώρα μας. Πρόκειται για μια αποκομμένη μάζα σχετικά ψυχρών αερίων μαζών που κινείται πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο με το φαινόμενο να ονομάζεται «Ψυχρή Λίμνη».
  • Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων: Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα , η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι μικρή, όμως θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, καθώς προβλέπεται μεγάλη ραγδαιότητα βροχοπτώσεων και μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων.
  • Ποια μέρα είναι η δυσκολότερη; Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Παρασκευή όπου αναμένεται να πέσει στη χώρα μεγάλος όγκος νερού, κυρίως στην Πελοπόννησο. Από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί και η Αθήνα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ξεκίνησαν οι Παραολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι

  • Η τελετή έναρξης: Με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης άνοιξε η αυλαία των Παραολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι, η οποία, όπως και των Ολυμπιακών δεν πραγματοποιήθηκε σε στάδιο, αλλά έλαβε χώρα στην Place de la Concorde, η οποία μετατράπηκε σε «αστικό πάρκο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και φιλοξένησε το skateboarding, το freestyle BMX, το μπάσκετ 3X3 και το breaking.
  • Η ελληνική αποστολή: Η ελληνική εθνική ομάδα της παραολυμπιακής αποστολής, που θα συμμετάσχει στους Αγώνες, αριθμεί 40 μέλη, και συγκεκριμένα 37 αθλητές και αθλήτριες, δύο ramp operators στο μπότσια κι έναν οδηγό αθλητή στον στίβο. Θα διαγωνιστούν σε 10 αθλήματα, σ’ ένα σύνολο, στο οποίο περιλαμβάνονται 13 αθλητές και αθλήτριες που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε προηγούμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
  • Το πρόγραμμα: Σήμερα, για την ελληνική αποστολή, θα αγωνιστούν στην κολύμβηση, οι Νίκος Κόντου και Δημήτρης Καρυπίδης στις 10:58 στα προκριματικά 100μ ύπτιο ανδρών S1, η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου στις 11:26 στα προκριματικά 100μ ύπτιο γυναικών S2, η Μαρία Φανουριά Τζιβελέκη στις 12:52 στα προκριματικά 200μ ελεύθερο γυναικών S5. Στο μπότσια θα αγωνιστούν: Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη) στις 5:00 στο ατομικό ανδρών BC3, στις 19:10 ατομικό γυναικών BC4 η Χρυσή Μόρφη Μέτζου και στις  21:30 ατομικό γυναικών BC3 η Άννα Ντέντα (ramp operator Χριστίνα Ντέντα). Στην τοξοβολία θα αγωνιστεί στις 18:00 η Δωροθέα Ποιμενίδου.
4

Απόκοσμες εικόνες στον Βόλο - Γέμισε νεκρά ψάρια ο Παγασητικός

  • «Εξαφανίστηκε» η θάλασσα: Απόκοσμες είναι οι εικόνες από την ακτογραμμή του Βόλου. Η θάλασσα «εξαφανίστηκε» από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια, με τη δυσοσμία να κάνει αφόρητη την κατάσταση. Παρόμοια είναι η κατάσταση σε Αγριά, Αλυκές, Κριθαριά και Νέα Αγχίαλο.
  • Η αιτία: Το φαινόμενο, λένε οι ειδικοί, οφείλεται στους χιλιάδες τόνους νερού από την λίμνη Κάρλα και τις γύρω περιοχές που χύνονται καθημερινά μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο. Όταν τα ψάρια του γλυκού νερού μπουν στο θαλασσινό αλάτι πεθαίνουν, φαινόμενο που δεν παρουσιάζεται για πρώτη φορά.
  • Το έκτακτο σχέδιο: Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, έθεσε σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο για την περιβαλλοντική κρίση στον Παγασητικό. Κεντρικά σημεία του σχεδίου αποτελούν η απομάκρυνση των νεκρών ψαριών, η τοποθέτηση ενός τεράστιου διχτυού που θα εμποδίζει τα ψάρια να εισέλθουν στον Παγασητικό, ο καθαρισμός των εκβολών και η επιδιόρθωση του αντλιοστασίου Πέτρας, ώστε να ξεκινήσει η απάντληση υδάτων μόλις κλείσει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας.
5

Ωρα Ευρώπης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

  • Συμπληρώθηκε το παζλ του Champions League: Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Ερυθρός, Σλόβαν και Λιλ σφράγισαν το βράδυ της Τετάρτης τα εισιτήρια τους για το Champions League.
  • «Ανετος» ο ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με το ένα πόδι στην League Stage του Europa League έχοντας νικήσει με 4-0 κόντρα την Σάμροκ Ρόβερς στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα play offs της διοργάνωσης. Απόψε στις 22:00 η σέντρα του αγώνα.
  • Ψάχνει την ανατροπή ο Παναθηναϊκός: Μία ώρα νωρίτερα στις 21:00 στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με τη Λανς, για τα play offs του Conference League. Οι πράσινοι έχουν στόχο να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 στη Γαλλία και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στο League Stage.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.