Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, την ώρα που οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

Ανατροπή στα δεδομένα έρχεται να δώσει η κατάθεση της 10χρονης αδερφής του νεκρού παιδιού, η οποία δήλωσε πως τελευταία φορά που είδε την αδερφή της ήταν μέσα στην πισίνα. Η μαρτυρία αυτή βρίσκεται αντίθετη με την κατάθεση της 19χρονης ομαδάρχισσας, η οποία είχε αναφέρει πως βγήκαν όλα τα παιδιά από την πισίνα κι έγινε καταμέτρηση.

Από την κατάθεση της 10χρονης προκύπτει ότι δεν έγινε καταμέτρηση των παιδιών, ενώ αυξάνονται οι υποψίες πως δεν υπήρχε προσοχή από τους αρμόδιους για τη φύλαξη των ανηλίκων. Όλα δείχνουν ότι η 8χρονη παρέμεινε μόνη της στην πισίνα, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν.

«Η πισίνα ήταν θολή»

Ακόμα ένα στοιχείο, το οποίο προκαλεί οργή για τις συνθήκες φύλαξης, αλλά και υγιεινής που επικρατούσαν στη συγκεκριμένη κατασκήνωση στη Χαλκιδική, είναι καταθέσεις παιδιών, τα οποία δήλωσαν πως «η πισίνα ήταν θολή». Όπως εξηγούν οι μάρτυρες, τα νερά της πισίνας δεν ήταν καθαρά και δεν μπορούσαν να δουν τον πάτο της.

Όπως εξηγεί στο «Live News» του Mega, ο αστυνομικός συντάκτης στα «Νέα» και στο «Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, επειδή πρόκειται για καταθέσεις μικρών παιδιών θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, για να διαπιστωθεί η αλήθεια. Ωστόσο, ενισχύεται το επικρατέστερο σενάριο, ότι δηλαδή η 8χρονη έχασε τη ζωή της, όταν βρίσκονταν όλα τα παιδιά στην πισίνα και δεν την επιτηρούσε κάνεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά και να βρεθούν όλοι οι παράμετροι κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.