Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι εντατικές προετοιμασίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για την ετοιμότητα των σχολικών κτιρίων υπέστησαν σοβαρό πλήγμα, μετά από βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης τα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου. Η εικόνα που αντικρίστηκε στο σχολικό κτίριο ήταν αποκαρδιωτική, με σπασμένα τζάμια, ξηλωμένες πόρτες και βρύσες, καθώς και συνθήματα με προσβλητικό περιεχόμενο γραμμένα στους τοίχους.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης για το Περιστατικό

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το περιστατικό, δηλώνοντας: «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε τις υποδομές που έχουμε φροντίσει να συντηρήσουμε για να υποδεχτούν τους μαθητές μας να καταστρέφονται από τέτοιες ασυνείδητες πράξεις. Η δημοτική αρχή έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για να διασφαλίσει ότι τα σχολεία μας θα είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά, και τέτοιες πράξεις βανδαλισμού αποτελούν σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειές μας».

Σε ερώτηση σχετικά με τους υπεύθυνους των βανδαλισμών, ο Δήμαρχος πρόσθεσε: «Τι λέγαμε για όσους βανδαλίζουν; Παλεύουμε μόνοι μας με το τέρας δυστυχώς! Τα έσπασαν όλα για χαβαλέ, μία ακόμα καταστροφή προστέθηκε στον αριθμό των συνεχών βανδαλισμών. Αστυνομία ανύπαρκτη, ασυδοσία συνεχής και ο λογαριασμός σε εσάς τους υπόλοιπους πολίτες!»

Μέτρα για την Αντιμετώπιση της Κατάστασης

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει ήδη επικοινωνήσει με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για την ταυτοποίηση των υπεύθυνων, μέσω της συλλογής αποτυπωμάτων και της ανάλυσης υλικού από κάμερες ασφαλείας. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την εικασία ότι οι βάνδαλοι είναι πιθανότατα νεαροί από τη γειτονιά, λόγω των προσβλητικών συνθημάτων που αφορούν καθηγητές. Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο αν θα καταστεί δυνατή η ταυτοποίησή τους, ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι ήδη σημαντικές.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντάτος επανέλαβε την ανάγκη για την επιβολή Κοινωφελούς Εργασίας ως ποινή για τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, και κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία ψηφίζοντας σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αποκατάσταση των Ζημιών και Προετοιμασία για την Νέα Σχολική Χρονιά

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από το περιστατικό, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν σε ένα ασφαλές και φιλόξενο σχολικό περιβάλλον στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αναδείξει την ανάγκη για αυξημένη προστασία των σχολικών εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι πόροι και οι προσπάθειες των τοπικών αρχών επικεντρώνονται στην αναβάθμιση των υποδομών και την προετοιμασία για το νέο σχολικό έτος.