Ένας πολίτης έσωσε μία 20χρονη κοπέλα στη Σαλαμίνα, από τα χέρια επίδοξου βιαστή. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τον άνδρα και μετέπειτα συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Αυγούστου, όταν η κοπέλα βρισκόταν σε ερημική παραλία επί της 13ης στάσης της Λ. Αιαντείου στη Σαλαμίνα. Ξαφνικά αντιλήφθηκε την παρουσία ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να την προσεγγίσει με τη βία και στη συνέχεια να τη βιάσει.

Η 20χρονη, προκειμένου να ξεφύγει, έτρεξε και βούτηξε στη θάλασσα. Ωστόσο, εκεί την ακολούθησε και ο επίδοξος βιαστής. Ο ίδιος δε, της είπε πως «αν δεν κάτσεις να σε βιάσω, θα σε μαχαιρώσω. Έχω μαχαίρι μαζί μου».

Εκείνη τη στιγμή, ο 39χρονος φίλος της κοπέλας, ο οποίος κατάλαβε τι συνέβαινε, επενέβη.

Ο 39χρονος ακινητοποίησε τον επίδοξο βιαστή, μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σαλαμίνας και να του περάσουν χειροπέδες.

Ο δράστης αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να κάνει κακό στην κοπέλα, όταν του επιτέθηκε ο 39χρονος. Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε πως την μπέρδεψε με κάποια γνωστή του και ήθελε να της κάνει ένα αστείο.