Ομόφωνα κατά των ανεμογεννητριών στο «Γαϊδοροβούνι» Δυτικής Μάνης

Σε έντονη κινητοποίηση βρίσκονται οι κάτοικοι της Δυτικής Μάνης, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να καταψηφίσει την εγκατάσταση 37 ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Η πρόταση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τους πολίτες και τους φορείς να εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) καταψηφίστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες ανέφεραν ότι αν και υποστηρίζουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το συγκεκριμένο έργο θα έχει σοβαρές συνέπειες στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής. Οι ανεμογεννήτριες, σύμφωνα με τους αντιπάλους του έργου, θα υποβαθμίσουν την περιοχή, θα επηρεάσουν αρνητικά τη βλάστηση, την πανίδα και τα παραδοσιακά μνημεία, ενώ θα αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, Παναγιώτης Λούζης, τόνισε ότι οι κάτοικοι έχουν ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας και είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά. Η τοπική κοινότητα σχεδιάζει να συνεργαστεί με επιστήμονες και νομικούς συμβούλους για να αποτρέψει την υλοποίηση του έργου.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αντικατοπτρίζει τη θέληση των κατοίκων να προστατεύσουν την περιοχή τους και να διατηρήσουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Η Δυτική Μάνη, με το μοναδικό της φυσικό κάλλος και την πολιτιστική της κληρονομιά, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και οι κάτοικοί της είναι αποφασισμένοι να την προστατεύσουν από κάθε απειλή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.