Καθησυχαστικός ο Αντιδήμαρχος Καβάλας για τα Δημοτικά Ακίνητα

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για την μεταβίβαση δημοτικών ακινήτων στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Καβάλας, Γιάννη Προμούσα.

Σε απάντηση πρόσφατου δημοσιεύματος που ανέφερε ότι 180 ακίνητα του δήμου κινδυνεύουν να περάσουν στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Προμούσας δήλωσε κατηγορηματικά ότι τέτοιοι φόβοι είναι αβάσιμοι.

Ο κ. Προμούσας διευκρίνισε πως έχουν καταγραφεί συνολικά 923 ακίνητα που ανήκουν στον Δήμο Καβάλας, εκ των οποίων τα 232 εκμεταλλεύονται ήδη από τον δήμο, ενώ 55 εξ αυτών έχουν μεταβιβαστεί από την «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Από τα ακίνητα αυτά, για 182 είναι απαραίτητες χωρικές μεταβολές στο κτηματολόγιο ώστε να διασφαλιστεί η ιδιοκτησία του Δήμου.

«Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», τόνισε ο κ. Προμούσας, προσθέτοντας ότι γίνεται συστηματική δουλειά από τον δήμο για την προστασία και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Παρά τις εκκρεμότητες που εντοπίζονται, ο δήμος εργάζεται εντατικά για την επίλυσή τους, διασφαλίζοντας ότι τα ακίνητα του δήμου θα παραμείνουν προστατευμένα και αξιοποιήσιμα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.