Κακοκαιρία: Φόβοι για πλημμύρες το τριήμερο – Η χειρότερη μέρα

Ασυνήθιστο για Αύγουστο το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης - Πότε θα πέσουν βροχές στην Αττική

Ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας κατεβάζει το βαρομετρικό χαμηλό, που θα φέρει καταιγίδες και κίνδυνο για πλημμύρες για τρεις μέρες, από αύριο Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου.

«Είναι ένας τύπος ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας ο οποίος δεν συνηθίζεται για τον μήνα που βρισκόμαστε. Είναι χειμωνιάτικη» λέει στην πρόβλεψή του στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι καταιγίδες και οι κεραυνοί. Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Παρασκευή όπου αναμένεται να πέσει στη χώρα μεγάλος όγκος νερού, κυρίως στην Πελοπόννησο» λέει ο κ. Μαρουσάκης.

Το Σάββατο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Αττική μπόρες και καταιγίδες θα έχουμε το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου. «Προσοχή, τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μεγάλο όγκο νερού τις επόμενες μέρες» είπε ο μετεωρολόγος.

Λαγουβάρδος: Ασυνήθιστη Ψυχρή Λίμνη

Για μία ασυνήθιστη, για Αύγουστο, αλλαγή κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.

«Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» προκαλεί συνθήκες στην ατμόσφαιρα οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν με μεγάλη ακρίβεια από τα προγνωστικά μοντέλα, κάτι που προκαλεί αβεβαιότητα ως προς το ποιες περιοχές θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής» λέει χαρακτηριστικά. Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις θα είναι μικρή, ενώ θα είναι έντονες οι καταιγίδες και οι κεραυνοί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.