Μετά από μια περίοδο αναμονής, δόθηκε επιτέλους το πράσινο φως για την εκτέλεση ενός σημαντικού έργου υποδομής στη Βοιωτική Ακτή της Εύβοιας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ, αναλαμβάνει την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη θέση «Κοκόσι», ενός σημείου που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής για δεκαετίες.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τοίχου μήκους 200 μέτρων και ύψους έως 3 μέτρα, καθώς και την τοποθέτηση ειδικών φράχτων για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων και των κατολισθήσεων, αποτελεί μια οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 24 μήνες και θα περιλαμβάνουν επίσης την εξυγίανση και την αποκατάσταση βλαβών σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής.

«Μια μεγάλη ανακούφιση για τους κατοίκους»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να βελτιώσει τις υποδομές της περιοχής και να εξασφαλίσει την ασφάλεια των οδηγών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων που αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τους διερχόμενους.

Ένα έργο αναγκαίο για την ανάπτυξη της περιοχής

Η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη θέση «Κοκόσι» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής. Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού και στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Επόμενα βήματα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών και θα συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου.