Ανησυχίες για περιβαλλοντικές επιπτώσεις του νέου ΥΦΑ στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σε μια συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό. Η απόφαση αυτή θα διαμορφώσει το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή, καθορίζοντας τις επιτρεπτές χρήσεις γης και τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις.

Σημαντικότερο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο «Νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) μικρής κλίμακας (SSLNG IOANNINA INDUSTRIAL) στη θέση ΟΔΟΣ 5- Ο.Τ. 5 και ΟΔΟΣ 6 – Ο.Τ. 5 της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου ». Το έργο αυτό αναμένεται να συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση της περιοχής και στην ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής.

Ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Η κατασκευή του νέου σταθμού ΥΦΑ έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή. Οι πολίτες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν αυστηρό έλεγχο και διασφάλιση ότι το έργο θα υλοποιηθεί με τον πλέον ασφαλή τρόπο για το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.