Αγανάκτηση στον Βόλο: Μηνύσεις για τα Νεκρά Ψάρια στον Παγασητικό

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στον Βόλο είναι εξοργισμένοι με την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών σχετικά με τα νεκρά ψάρια που εμφανίζονται στον Παγασητικό, και προσανατολίζονται σε νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.

Η κατάσταση έχει πλήξει σοβαρά τον κλάδο, με τον τζίρο των επιχειρήσεων να σημειώνει πτώση που φτάνει έως και το 70% κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ πλέον αντιμετωπίζουν σημαντική ζημιά και τον Σεπτέμβριο, έναν μήνα που παραδοσιακά αποτελούσε μια περίοδο αύξησης της κίνησης.

Ο Στέφανος Στεφάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, επισημαίνοντας πως η ζημιά ξεκίνησε με την αβεβαιότητα γύρω από την ποιότητα των νερών του Παγασητικού. «Η κατάσταση είναι τραγική. Πολλοί τουρίστες απέφυγαν να έρθουν λόγω της έλλειψης σαφούς πληροφόρησης σχετικά με τα νερά, και τώρα η κατάσταση επιδεινώνεται με τα νεκρά ψάρια,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

Αιτήματα προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Οι επιχειρηματίες ζητούν από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) να προχωρήσει σε ρυθμίσεις χρεών και να προσφέρει εκπτώσεις για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία της πόλης, προκειμένου να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την οικονομική πίεση. «Πολλοί συνάδελφοι μου αναφέρουν ότι δεν έχουν να πληρώσουν τίποτα, και ζητούν να μην πληρώσουν λόγω της μεγάλης ζημιάς με τα νεκρά ψάρια. Τουλάχιστον ο ΟΛΒ ας κάνει ρυθμίσεις και εκπτώσεις,» τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Νομικές Ενέργειες σε Εξέλιξη

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και την Ένωση Ξενοδόχων, έχουν αναθέσει σε δικηγόρο να εξετάσει την κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου. «Δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη, με τον έναν να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον. Γι’ αυτό προχωράμε σε νομικές ενέργειες,» ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Η κατάσταση στον Βόλο είναι κρίσιμη, και οι επιχειρηματίες αναζητούν άμεσα λύσεις, καθώς η οικονομική επιβίωση των καταστημάτων τους κρέμεται από μία κλωστή. Οι προσεχείς ενέργειες των τοπικών αρχών και των επιχειρηματιών θα καθορίσουν το μέλλον της περιοχής, η οποία παλεύει να ανακάμψει από τα σοβαρά πλήγματα που έχει υποστεί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.